Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΙΤΕΠ: Αναπόφευκτες οι θετικές επιδράσεις στον ελληνικό τουρισμό

ΙΤΕΠ: Αναπόφευκτες οι θετικές επιδράσεις στον ελληνικό τουρισμό

Επιτάχυνση της ανάπτυξης της οικονομίας και επακόλουθη τουριστική ανάπτυξη παρά τα προβλήματα μετρήσεως των αποτελεσμάτων προβλέπει το ΙΤΕΠ, σύμφωνα με την τελευταία του μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα…

Επιτάχυνση της ανάπτυξης της οικονομίας και επακόλουθη τουριστική ανάπτυξη παρά τα προβλήματα μετρήσεως των αποτελεσμάτων προβλέπει το ΙΤΕΠ, σύμφωνα<...> με την τελευταία του μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, “για το έτος 2006, το οποίο θα είναι αποδέκτης των ευεργετικών επιπτώσεων στο επιχειρηματικό κλίμα που θα προέλθουν από τις “καθ` υπόθεση” παρεμβάσεις της νέας διακυβερνήσεως σε υφιστάμενες δομές και θεσμικές ρυθμίσεις που ενεργούν ανασταλτικά στην οικονομική πρόοδο, εκτιμάται σημαντική επιτάχυνση της αναπτύξεως, η οποία είναι πιθανόν να είναι πλησιέστερα στο 4% παρά στο 3%,” επισημαίνει η ανακοίνωση του ΙΤΕΠ.

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού η μελέτη αναφέρει ότι “η οξεία ασυνέπεια που χαρακτηρίζει τις τουριστικές συναλλαγματικές εισπράξεις, τις αφίξεις αλλά και τις διανυκτερεύσεις (βάσει πληροφοριών το τελευταίο) δεν επιτρέπουν διαμόρφωση σωστής εικόνας για την πορεία του αλλοδαπού τουρισμού στην χώρα μας κατά το τρέχον έτος. Το διεθνές περιβάλλον, το γε νυν έχον, προβλέπεται πρόσφορο για την συνέχιση της παγκόσμιας τουριστικής αναπτύξεως με υψηλό ρυθμό, αν και αρκετά χαμηλότερο του 12%, που επετεύχθη κατά το τρέχον έτος. Οι υπερπόντιες προελεύσεις, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, προβλέπεται να κάμουν κατά το προσεχές έτος αισθητή την παρουσία τους στην ευρωπαϊκή τουριστική σκηνή για διαφορετικούς λόγους εκάστη”.

Για την ελληνική αγορά, η μελέτη τονίζει ότι είναι πολύ δύσκολο για ένα μελετητή να έχει, έστω και επιφυλάξεις, για την πορεία του αλλοδαπού τουρισμού, βραχυπροθέσμως τουλάχιστον. “Εν πρώτοις, η προβολή της χώρας σε γενικούς όρους, που έγινε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι εύλογο να έχει διεγείρει τουριστικές ορέξεις ανθρώπων που δεν έτυχε να έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα. Δεύτερον, η διακηρυχθείσα πρόθεση-απόφαση της Κυβερνήσεως να βγει επιθετικά στην διεθνή αγορά προβολής και διαφημίσεως είναι απίθανο να είναι χωρίς ορατό θετικό αποτέλεσμα. Τρίτον, η διατήρηση του οικονομικού περιβάλλοντος των χωρών προελεύσεως σε θετική τροχιά αποτελεί ευνοϊκό συγκυριακό παράγοντα. Τέταρτον, η αναβάθμιση της περιοχής της πρωτεύουσας, στον υψηλό βαθμό που έχει γίνει, σε έκταση και αισθητική, έχει ασφαλώς αυξήσει την ελκυστικότητά της. Πέμπτον, δεν είναι παράλογο να δεχθεί κανείς και κάποιο είδος ανακάμψεως, βραχυπροθέσμου φύσεως, από την συσσώρευση επιθυμιών τακτικών επισκεπτών της χώρας,” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024