Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ προστασία του καταναλωτή στο επίκεντρο της συνάντησης της ECTAA

Η προστασία του καταναλωτή στο επίκεντρο της συνάντησης της ECTAA

Την 97η διετή συνάντηση της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECTAA) που θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 27-28 Μαΐου θα ανοίξει η αρμόδια επίτροπος για […]

Την 97η διετή συνάντηση της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECTAA) που θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 27-28 Μαΐου θα ανοίξει η αρμόδια επίτροπος για την προστασία του καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρία Meglena Kuneva, όπου θα παρουσιάσει τις απόψεις της για την δρομολογημένη αναθεώρηση των<...> νομοθεσιών για την προστασία του καταναλωτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα τελευταία 20 χρόνια διαφορές Ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την προστασία του καταναλωτή έχουν δώσει συγκεκριμένα δικαιώματα στους καταναλωτές σε τομείς όπως η πώληση από απόσταση, παραπλανητικών όρων συμβολαίων και πακέτα διακοπών.

Η οδηγία για τα πακέτα διακοπών είναι εξαιρετικής σημασίας για τα μέλη της ECTAA και των πελατών τους όπως δήλωσε η Ένωση. «Η οδηγία έχει ως στόχο την προστασία του καταναλωτή που αγοράζει πακέτα διακοπών εξασφαλίζοντας ότι αυτός λαμβάνει σωστή πληροφόρηση πριν και μετά την αγορά, ότι οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο πακέτο θα είναι σύμφωνα με το συμβόλαιο και εάν όχι, ότι παρέχεται η απαραίτητη νομική κάλυψη. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι καταναλωτές επωφελούνται από οικονομική αποζημίωση σε περίπτωση πτώχευσης του προμηθευτή του πακέτου».

«Η ECTAA χαιρετίζει την αναθεώρηση γιατί είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή νομοθεσία να προσαρμόζεται στις τρέχουσες και στις μελλοντικές εξελίξεις της αγοράς ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών καθώς και υγιείς ανταγωνισμός εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την νομοθεσία της προστασίας του καταναλωτή να πηγαίνουν σε όλους τους προμηθευτές που πουλούν οποιοδήποτε συνδυασμό ταξιδιωτικών υπηρεσιών».

«Τα τελευταία χρόνια υπήρξε αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών. Πολλοί συνεχίζουν να αγοράζουν πακέτα διακοπών αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αγοράζει ξεχωριστές υπηρεσίες από διάφορους προμηθευτές. Είναι για το αυτό το λόγο σημαντικό όλοι οι καταναλωτές να έχουν την ίδια προστασία και όλοι οι προμηθευτές να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο», είπε ο κ. Jan Van Steen, πρόεδρος της ECTAA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024