Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςECTAA και ΕΟΤ γιορτάζουν τoν ελληνικό αειφόρο τουρισμό
Τουριστικοί φορείς

ECTAA και ΕΟΤ γιορτάζουν τoν ελληνικό αειφόρο τουρισμό

Ευρωπαϊκή Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τουριστικών Πρακτόρων (ECTAA) και ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) γιορτάζουν ένα έτος αξιοσημείωτης συνεργασίας για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τουριστικών Πρακτόρων (ECTAA) και ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) σηματοδοτούν περήφανα μια χρονιά άνευ προηγουμένου συνεργασίας για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στην Ελλάδα. Εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, οι οργανισμοί έχουν πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού, ενώ παράλληλα προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση και τις βιώσιμες πρακτικές στον κλάδο, τονίζει η ανακοίνωση της ECTAA.

Το έτος 2023 γνώρισε μια σειρά από επιτεύγματα ορόσημων που προέκυψαν από τις κοινές προσπάθειες μεταξύ της ECTAA και του ΕΟΤ. Ένα από τα κομβικά γεγονότα περιελάμβανε δύο διαδικτυακές στρογγυλές τράπεζες με θέμα «Πρασινίζοντας την ελληνική εμπειρία», με τους ηγέτες του κλάδου να ρίχνουν φως στα τρέχοντα βιώσιμα μέτρα στο ελληνικό τουριστικό τοπίο.

Ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή τους, η ECTAA και ο ΕΟΤ διοργάνωσαν μια εντυπωσιακή ευρωπαϊκή συγκέντρωση ταξιδιωτικών συμβούλων στην Ανάβυσσο, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα όπως η διανομή, η αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τα ταξιδιωτικά πακέτα. Αυτή η συγκέντρωση χρησίμευσε επίσης ως πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων, προώθησης βιώσιμων υπηρεσιών και υπογράμμισης της σημασίας της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών που παθιάζονται με την περιβαλλοντική διαχείριση.

Σημαντική πτυχή αυτής της συνεργασίας ήταν η αταλάντευτη υποστήριξη που παρασχέθηκε στις ελληνικές ΜΜΕ, καλλιεργώντας την ανάπτυξή τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές. Αυτή η υποστήριξη θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών που δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας θετικό αντίκτυπο τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στο περιβάλλον.

Σε απόδειξη των συλλογικών προσπαθειών τους, το 2023 σηματοδότησε μια μνημειώδη αναζωπύρωση στα ταξίδια, πλησιάζοντας τους όγκους και την αξία πριν από τον COVID. Παρά τις προκλήσεις που θέτουν οι δασικές πυρκαγιές και οι πλημμύρες, η Ελλάδα ανέκτησε τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός για τους Ευρωπαίους τουρίστες, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα και αφοσίωση στην παροχή απαράμιλλων εμπειριών.

Ο Eric Drésin, μιλώντας εκ μέρους της ECTAA, εξέφρασε: «Η Ελλάδα είναι ο προτιμώμενος προορισμός της ECTAA για τρία συνεχόμενα χρόνια αυτό καταδεικνύει την προθυμία των ελληνικών αρχών και ειδικότερα του ΕΟΤ να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες και τα δίκτυα Ευρωπαίων ταξιδιωτικών συμβούλων». Υπενθύμισε την επικείμενη συνεργασία με έναν νέο προορισμό, ενώ επιβεβαίωσε την ακλόνητη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την ελληνική τουριστική βιομηχανία μέσω του ελληνικού οργανισμού μέλους ECTAA, της HATTA και του παγκόσμιου δικτύου ECTAA.

Οι προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ της ECTAA και του ΕΟΤ όχι μόνο έχουν αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα, αλλά έχουν επίσης αναδείξει τον κεντρικό ρόλο της βιωσιμότητας στην τουριστική πολιτική των ελληνικών αρχών. Με μια αισιόδοξη προοπτική, και οι δύο οργανισμοί αναμένουν βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ τονίζουν τη σημασία των υπεύθυνων τουριστικών πρακτικών για το μέλλον του κλάδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024