Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξοπλίζει τους Δήμους, τα μικρά και μεγάλα νησιά με πυροσβεστικά οχήματα για την διαχείριση φυσικών κινδύνων
Εξοπλισμός

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξοπλίζει τους Δήμους, τα μικρά και μεγάλα νησιά με πυροσβεστικά οχήματα για την διαχείριση φυσικών κινδύνων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέχει εξοπλισμό αξίας 1.518.400 ευρώ για την ενίσχυση της διαχείρισης φυσικών κινδύνων, περιλαμβάνοντας οχήματα και διασωστικό εξοπλισμό σε διάφορες περιοχές για 15 χρόνια.

“Μετά τον πρόσφατο εξοπλισμό που παραχώρησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα Σώματα Ασφαλείας, στο τέλος του 2023, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, παραχωρεί σε όλα τα νησιά, οχήματα για την καλύτερη διαχείριση φυσικών κινδύνων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.518.400 ευρω μετά από τροποποίηση που επιφέραμε στο πρόγραμμα ΛΑΕΡΤΗΣ – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων” δηλώνει η απελθούσα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Για πρώτη φορά στην διάθεση των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα βρίσκονται 16 Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα τα οποία κατανέμονται ως εξής:

  •  Τέσσερα Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα προς χρήση στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας (Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα για την Κέρκυρα και τρία Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα για τα Διαπόντια Νησιά (Ένα για κάθε νησί), της Π.Ε. Κέρκυρας.
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας της Π.Ε. Κέρκυρας.
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας της Π.Ε. Κέρκυρας.
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Παξών της Π.Ε. Κέρκυρας.
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Αργοστολίου της Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Ληξουρίου της Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Σάμης της Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Ιθάκης της Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
  • Τρία Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα προς χρήση στον Δήμο Λευκάδας (Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα για την Λευκάδα, ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα για τον Καστό και ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα για τον Κάλαμο) της Π.Ε. Λευκάδας.
  • Ένα Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Μεγανησίου της Π.Ε. Λευκάδας.
  • Ένα (01) Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα προς χρήση στον Δήμο Ζακύνθου της Π.Ε. Ζακύνθου.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός παραχωρείται για χρονικό διάστημα 15 ετών, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στην Διοικητική περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δήμων, την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες, και την ανάληψη δράσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Επίσης, παρελήφθησαν τέσσερα οχήματα 4Χ4, από ένα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα οποία συνοδεύονται από σύγχρονο, προηγμένης τεχνολογίας διασωστικό εξοπλισμό με στόχο την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η χρηματοδότηση για τα ανωτέρω οχήματα είναι συνολικού προϋπολογισμού υψους 1.518.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024