Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑβραμόπουλος: Πραγματική δύναμη καθίσταται η Ελλάδα στην παγκόσμια τουριστική σκηνή

Αβραμόπουλος: Πραγματική δύναμη καθίσταται η Ελλάδα στην παγκόσμια τουριστική σκηνή

Σειρά από ολοκληρωμένες προτάσεις, που αφορούν στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, κατέθεσε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής…

Σειρά από ολοκληρωμένες προτάσεις, που αφορούν στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, κατέθεσε χτες ο <...>Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας το εγκωμιαστικό άρθρο των New York Times για την Αθήνα, είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι “όπως ξέρετε, βρέθηκα στην Αμερική πριν από λίγο καιρό, είχα συνεργασία με το επιτελείο των New York Times. Και με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε, ότι σε ένα μεγάλο βαθμό συμμερίζεται την άποψη, ότι στην Ελλάδα γίνονται βήματα μπροστά, σε ό,τι αφορά στις τουριστικές μας υποδομές και στις υπηρεσίες, στη βάση μιας νέας στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό”.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τις προτάσεις που εισηγήθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή, τόνισε ότι “αφορούν είτε στη διαμόρφωση ενός φιλόξενου και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, είτε στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων από το παρελθόν, είτε σε μία πολιτική με συγκεκριμένα νομοθετήματα, που θα βάζουν επιτέλους τάξη στο ακατάστατο και άναρχο τουριστικό περιβάλλον της χώρας μας. Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Κάτι, που θα μας καταστήσει αξιόπιστους στην παγκόσμια τουριστική αγορά, με υπεροχή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας”.

Ακόμα σχετικά με την τουριστική στρατηγική της χώρα μας, ο κ. Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι “υπάρχει πλήρης συναντίληψη ανάμεσα σε όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε, πόσο μεγάλη σημασία έχει ο τουρισμός, όχι μονάχα για την ελληνική οικονομία, αλλά και τις μεγάλες ποιοτικές αλλαγές, που απαιτούνται συνολικά σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της χώρας μας. Σήμερα, με αυτή τη συνεδρίαση και με τις αποφάσεις που ελήφθησαν – και συντομότατα θα προωθηθούν – γίνεται ένα βήμα πολύ σημαντικό μπροστά, που θέλει τη χώρα μας, να βγαίνει ως μία πραγματική δύναμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά και που ήδη τα πρώτα σημάδια δείχνουν, ότι είμαστε σε καλό δρόμο”.

“Τα μηνύματα που μας έρχονται από τον κόσμο ολόκληρο” πρόσθεσε ο υπουργός “είναι ενθαρρυντικά και πιστεύω, ότι επίκειται ανάκαμψη και σταθεροποίηση της ελληνικής τουριστικής δραστηριότητας. Βέβαια, όλα αυτά κάτω από μία βασική αρχή και προϋπόθεση. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, ότι ο τουρισμός μας, αφού πέρασε μια δύσκολη περίοδο, ήρθε η ώρα να περάσει το κατώφλι μιας νέας εποχής. Προϋπόθεση η ποιοτική επανάσταση αλλά και η ευθύνη όλων μας, τόσο του δημόσιου τομέα – αναφέρομαι σε όλα τα επίπεδα εκπροσώπησης και οργάνωσης του ελληνικού εθνικού συστήματος, Αυτοδιοίκηση και κράτος – αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και θεωρώ, ότι ο ελληνικός τουρισμός προαναγγέλλει για τον τόπο μας μια καινούργια αισιόδοξη εποχή.

Από την άλλη, σχετικά με τα χωροτακτικά θέματα, που συζητήθηκαν ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι “είναι εξαίρετη η συνεργασία μας και με το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Επίκεινται δε, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη χωροτακτική αναδιάταξη σε όλη τη χώρα, όπου κυρίαρχη θέση θα έχει η ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού. Με την ανάδειξη δηλαδή, νέων περιοχών προς αξιοποίηση, πάντοτε προσφερόμενες για επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ανάπτυξη, κυρίως, για την ελληνική περιφέρεια, που είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με την πίστα της Formula1, και αν υπάρχει κάτι νεότερο, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι “θα μας επισκεφθεί συντομότατα, προσκεκλημένος του ΕΟΤ, ένας εκ των βασικών παραγόντων που έχτισαν την πίστα στο Μπαχρέιν και βεβαίως, επίκειται και μια επίσκεψή μου στην Πάτρα, όπου θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω και με τους εκεί παράγοντες, για τις δικές τους προωθημένες και ώριμες πια πρωτοβουλίες. Είναι βέβαιον, ότι με τις εναλλακτικές μορφές τουριστικής δραστηριότητας και με την ανάδειξη περιοχών της χώρας, όπου τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να προωθηθούν, η Ελλάδα θα είναι ένας εκ των πλέον ελκυστικών τουριστικών προορισμών.

Μάλιστα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν ερίζει η Πάτρα με τον Ορχομενό, για το θέμα της πίστας, ο Υπουργός απάντησε στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι “δεν νομίζω, ότι υπάρχει σύγκρουση. Ξέρετε, ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Με την εκλογίκευση, που είναι δική μας δουλειά να γίνει, πιστεύω, ότι δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους, αντίθετα δημιουργούνται πολλοί πόλοι έλξεως σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024