Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαφορετικές τιμές εισιτηρίων πληρώνουν οι Ευρωπαίοι από ότι οι Έλληνες

Διαφορετικές τιμές εισιτηρίων πληρώνουν οι Ευρωπαίοι από ότι οι Έλληνες

Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή – ΙΝΚΑ καταγράφονται σοβαρές διακρίσεις σε βάρος των υπολοίπων Ευρωπαίων πολιτών – τουριστών που έρχονται στην χώρα μας αναφορικά με τις διαφορετικές τιμές των εισιτηρίων…

Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή – ΙΝΚΑ καταγράφονται σοβαρές διακρίσεις σε βάρος<...> των υπολοίπων Ευρωπαίων πολιτών – τουριστών που έρχονται στην χώρα μας αναφορικά με τις διαφορετικές τιμές των εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία της Εσωτερικής Αγοράς, τονίζει το ΙΝΚΑ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι “είναι γνωστό σε όλους ότι οι Έλληνες φοιτητές / μαθητές κάτω των 26 ετών, οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται εκπτώσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς εντός Ελλάδας. Αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ότι ισχύει μόνο για τους Έλληνες, και σαφώς μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των τοπικών Νομαρχιών (για τα άτομα με ειδικές ανάγκες), ή την επίδειξη της ταυτότητας -αστυνομικής ή φοιτητικής ανάλογα με την περίπτωση.”

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς και σύμφωνα με την Αρχή της ισότητας όλων των πολιτών της Ε.Ε., οι Ευρωπαίοι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και ανήκουν στις παραπάνω ομάδες θα πρέπει να έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώματα και την ίδια αντιμετώπιση με τους Έλληνες πολίτες, γεγονός όμως που παραβλέπεται στην χώρα μας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, κατά ομάδα συμβαίνουν τα ακόλουθα:

  • Οι Ευρωπαίοι φοιτητές / μαθητές, τις περισσότερες φορές διαπιστώνουν ότι η διεθνής μαθητική / φοιτητική ταυτότητα δεν αναγνωρίζεται παντού στην Ελλάδα. Είναι συχνές οι καταγγελίες περιπτώσεων όπου σε διαδρομές από νησί σε νησί στο Αιγαίο, κάθε ακτοπλοϊκή εταιρία έχει και κάτι καινούριο να πει σχετικά με το τι έκπτωση δικαιούνται ή -συχνότερα- δεν δικαιούνται. Στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, επίσης, τις περισσότερες φορές δεν γίνονται εκπτώσεις διότι η διεθνής μαθητική / φοιτητική ταυτότητα δεν αναγνωρίζεται ή δεν μοιάζει με την Ελληνική ανάλογη ταυτότητα! Ωστόσο, ο ΟΣΕ είναι ο μόνος φορέας που αντιμετωπίζει ίσα τους όλους τους φοιτητές / μαθητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Οι ηλικιωμένοι Ευρωπαίοι άνω των 60 ετών, που επισκέπτονται τη χώρα μας, επίσης, καταγράφουν ανομοιομορφία στην αντιμετώπιση με συχνότερη κατάληξη να παραιτούνται από την προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματος να πληρώνουν λιγότερο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και πάλι, μόνο ο ΟΣΕ παρέχει έκπτωση και σε Έλληνες και σε ξένους ηλικιωμένους.
  • Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται έκπτωση στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς εφόσον διαθέτουν τη σχετική κάρτα που παρέχει -έπειτα από αίτηση και εξετάσεις- η Υγειονομική επιτροπή της τοπικής Νομαρχίας, που υπάγεται στην Ελληνική Νομαρχία. Ένας Ευρωπαίος επισκέπτης που ανήκει σε αυτήν την ομάδα σαφώς δεν διαθέτει χαρτιά από Ελληνική Νομαρχία. Και βεβαίως δεν έχει το χρόνο να ακολουθήσει τις απαραίτητες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Έτσι, δεν δικαιούται και καμία απολύτως έκπτωση. Ούτε στον ΟΣΕ, ούτε σε αστικές / υπεραστικές ή ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Έτσι, το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι στους Παρά – ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά και κάθε καλοκαίρι, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Αλλά, δυστυχώς δεν είναι όλοι μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας και δεν θα κινηθούν μόνο προς τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με το εισιτήριο των αγώνων που τους εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024