Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕγκαίνια στις 20 Ιουνίου για το νέο Μουσείο Ακρόπολης
Για το 2009 το εισιτήριο για όλους καθημερινά θα είναι 1 ευρώ

Εγκαίνια στις 20 Ιουνίου για το νέο Μουσείο Ακρόπολης

Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και όχι εγκαίνια πυροτεχνημάτων ή εφήμερη εκδήλωση, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “στις 20 Ιουνίου…

Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και όχι εγκαίνια πυροτεχνημάτων ή εφήμερη εκδήλωση, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού<...> κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “στις 20 Ιουνίου παρουσία προέδρων χωρών, πρωθυπουργών, διεθνών προσωπικοτήτων αλλά και σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη θα γίνουν μουσειακές αποκαλύψεις”.

Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα με την πόλη της Αθήνας -και όχι μόνο- να ντύνονται γιορτινά και να χαιρετούν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Η αποκάλυψη των εκθεμάτων, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει με τρόπο αναπάντεχο και το καλλιτεχνικό γεγονός της βραδιάς θα είναι νέες τεχνολογίες που θα προβάλουν τις σημαντικές αρχαιότητες του μουσείου.

Την ασφάλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει για το πενθήμερο το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προγραμματίζεται και κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό για την επομένη των εγκαινίων για τους αρχηγούς κρατών.

Να σημειωθεί ότι το 2009 το αντίτιμο του εισιτηρίου για όλο τον κόσμο καθημερινά θα ανέρχεται σε 1 ευρώ και για το 2010 στα 5 ευρώ, “ώστε να τιμηθεί ο Ελληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το μουσείο αυτό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, για πρώτη φορά σε μουσείο ή σε αρχαιολογικό χώρο της χώρας, εισάγεται ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticketing). “Ο καθένας από το σπίτι του ή από το γραφείο του, από οποιοδήποτε σημείο της γης θα μπορεί να αγοράζει το εισιτήριό του και να προσδιορίζει και την ώρα της επίσκεψής του, πράγμα που θα διευκολύνει το μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών”, ανέφερε ο κ. Σαμαράς. “Με το ηλεκτρονικό, δηλαδή, εισιτήριο θα διευκολυνθεί και η μαζική επίσκεψη από τα τουριστικά γραφεία και θα αποφεύγεται έτσι και ο συνωστισμός και οι ώρες αναμονής. Και δεν ξέρω αν το παρακολουθήσατε, από μια επαφή που είχα με τον κ. Κωστή Μαρκόπουλο, τον Υπουργό Τουρισμού. Κάναμε μαζί, και κυρίως εκείνος -επιτυχώς- επαφή με τους ιδιοκτήτες των πούλμαν. Και έτσι έχουμε τη δυνατότητα κι αυτό το παλιό, το αδιανόητο, απαράδεκτο καθεστώς των καυσαερίων, γιατί ουσιαστικά ήταν ένα καθεστώς καυσαερίων αυτό που υπήρχε με τα λεωφορεία, να το εξαλείψουμε. Έχουμε βρει μια λύση, που μάλιστα έχουν δεχθεί και οι κάτοχοι των πούλμαν. Θα πηγαίνουν, αφού γίνει η αποβίβαση με τρόπο συγκεκριμένο, θα παρκάρουν κάτω στην παραλία και με συστήματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, με τη βοήθεια της Αστυνομίας κ.λπ., θα μπορούν τηλεφωνικά με τρόπο εν πάση περιπτώσει άνετο και άμεσο να επικοινωνούν και να ξέρουν πότε πρέπει να φύγουν για να έρθουν να παραλάβουν τους επιβάτες τους από το Διόνυσο κ.λπ.”.

Τέλος, καθιερώνεται ο ρόλος του φροντιστή Μουσείων, καινοτομία που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και θα αφορά τη βοήθεια που θα μπορεί να παρέχεται στον κόσμο από νέους κυρίως, που θα έχουν σπουδάσει Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνης κ.λπ. “Είναι μια καινοτομία που εισάγεται βάσει της εμπειρίας, που διαθέτουμε, ως προς τη διαχείριση των επισκεπτών. Δηλαδή θα χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο τέτοιου είδους άτομα που δε θα ξεναγούν, δεν πρόκειται, δηλαδή να πάρουν το ρόλο, τη θέση των ξεναγών, αλλά θα φροντίζουν τους επισκέπτες. Θα συζητούν μαζί τους παρέχοντας πληροφορίες, θα ανταποκρίνονται στα ποικίλα ερωτήματά τους. Θα παρακολουθούν, επίσης, τη λειτουργία του μουσείου, προκειμένου να επισημανθούν πιθανές δυσλειτουργίες, ενδεχόμενες παρατηρήσεις, κριτικές των επισκεπτών κ.λπ., έτσι ώστε η επίσκεψη στο μουσείο να μεγιστοποιεί για τον καθένα αυτή την πολυδιάστατη μορφωτική και αισθητική εμπειρία που θέλουμε να αποκομίζουν οι επισκέπτες”, κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024