Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικόςΣΥΡΙΖΑ: “Η υπουργός Πολιτισμού οδηγεί σε κατάρρευση τα πέντε μεγάλα μουσεία της χώρας”
Πολιτισμός

ΣΥΡΙΖΑ: “Η υπουργός Πολιτισμού οδηγεί σε κατάρρευση τα πέντε μεγάλα μουσεία της χώρας”

malama
Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κα Κυριακή Μάλαμα.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου βρίσκονται χωρίς έκτακτο φυλακτικό προσωπικό.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κα Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το πολύ ανησυχητικό ζήτημα που έχει προκύψει με την αδυναμία των πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό φύλαξης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, τα πέντε μουσεία που η κυβέρνηση μετέτρεψε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ευαγγελιζόμενη διοικητική ευελιξία και ανάπτυξη, από σήμερα βρίσκονται χωρίς έκτακτο φυλακτικό προσωπικό. Ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι προκηρύξεις για τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για το έκτακτο αυτό προσωπικό που διασφαλίζει την λειτουργία τους κατά την τουριστική περίοδο.

Το αποτέλεσμα είναι από σήμερα τα μουσεία να αναγκάζονται να περιορίσουν τη λειτουργία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα ίδια και για την πολιτιστική προβολή της χώρας συνολικότερα. Στο πλαίσιο αυτό η κα Μάλαμα απευθύνει τρία ερωτήματα στην υπουργό Πολιτισμού:

  • Πρώτον: Γιατί άφησε τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας μας χωρίς το έκτακτο προσωπικό φύλαξης που έχουν ανάγκη;
  • Δεύτερον: Πως δικαιολογείται η διοικητική κατάρρευση των πέντε αυτών μουσείων;
  • Τρίτον: Θα επανεξετάσει την αποτυχημένη πολιτική της μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα : Χωρίς φυλακτικό προσωπικό τα πέντε μουσεία ΝΠΔΔ της χώρας

Τα πέντε μουσεία που η κυβέρνηση μετέτρεψε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ευαγγελιζόμενη διοικητική ευελιξία και ανάπτυξη, από σήμερα βρίσκονται χωρίς έκτακτο φυλακτικό προσωπικό. Ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι προκηρύξεις για τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για το έκτακτο αυτό προσωπικό που διασφαλίζει την λειτουργία τους κατά την τουριστική περίοδο. Το αποτέλεσμα είναι από σήμερα τα μουσεία να αναγκάζονται να περιορίσουν τη λειτουργία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα ίδια και για την πολιτιστική προβολή της χώρας συνολικότερα.

Επειδή είναι αδιανόητο να οδηγούνται τα μεγάλα μουσεία της χώρας μας σε κατάρρευση.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός

1. Γιατί άφησε τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας μας χωρίς το έκτακτο προσωπικό φύλαξης που έχουν ανάγκη;
2. Πως δικαιολογείται η διοικητική κατάρρευση των πέντε αυτών μουσείων; Θα επανεξετάσει την αποτυχημένη πολιτική της μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μάλαμα Κυριακή

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024