Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρίας Αγροτουριστική Α.Ε.
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρίας Αγροτουριστική Α.Ε.

Στα πλαίσια αναδιάταξης του κύριου, μέχρι σήμερα, φορέα υλοποίησης δράσεων αγροτουρισμού, συνήλθε την Παρασκευή, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Αγροτουριστική Α.Ε.» και απεφάσισε ομόφωνα την «εκκαθάριση εν λειτουργία» τηςεταιρίας, […]

Στα πλαίσια αναδιάταξης του κύριου, μέχρι σήμερα, φορέα υλοποίησης δράσεων αγροτουρισμού, συνήλθε την Παρασκευή, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Αγροτουριστική Α.Ε.» και απεφάσισε ομόφωνα την «εκκαθάριση εν λειτουργία» της<...>εταιρίας, η οποία αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με το καθεστώς υπό το οποίο είχε ιδρυθεί.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι μια από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι και ο τουρισμός υπαίθρου, ο οποίος διαδραματίζει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό ρόλο, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα διατήρησης της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, για πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, του οποίου οι ωφέλειες διαχέονται τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προγραμματίζει την προώθηση και του «Πράσινου Τουρισμού» στη Χώρα μας, με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και σεβασμό στο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον της ελληνικής υπαίθρου. Παράλληλα, αποβλέπει στην εξασφάλιση πρόσθετου εισοδήματος στους κατοίκους της, με ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης. Το Υπουργείο προγραμματίζει μια πλειάδα δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση όπως τη συντήρηση, την ανάδειξη και την προβολή των μονοπατιών και γενικότερα όλων των οικοτουριστικών διαδρομών της Ελλάδας, την αξιοποίηση παραδοσιακών ξενώνων στους ορεινούς όγκους και τα νησιά της Χώρας, τη διέγερση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις μικρές μονάδες, την εξασφάλιση πηγών χρηματοδότησης κτλ.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλαίσιο υλοποίησης της νέας στρατηγικής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την ενδυνάμωση και την αύξηση του τουρισμού της υπαίθρου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024