Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚεφαλογιάννης: Τάζει αναβάθμιση των υπηρεσιών στα λιμάνια και στην ακτοπλοΐα

Κεφαλογιάννης: Τάζει αναβάθμιση των υπηρεσιών στα λιμάνια και στην ακτοπλοΐα

Μετά από συζητήσεις με τα συνδικαλιστικά όργανα και των εργαζομένων και τις Διοικήσεις των λιμανιών, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες πολιτικές που […]

Μετά από συζητήσεις με τα συνδικαλιστικά όργανα και των εργαζομένων και τις Διοικήσεις των λιμανιών, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης<...> ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες πολιτικές που αναφέρονται και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών στα λιμάνια.

«Για τον επόμενο χρόνο ήδη η πολιτική μας για τα εναλλακτικά λιμάνια της Αττικής, όπως το λιμάνι του Λαυρίου, φαίνεται να συναντά το ενδιαφέρον των ακτοπλοϊκών εταιριών και πολλά δρομολόγια μπορούν να έχουν ως αφετηρία το λιμάνι του Λαυρίου. Για τις Κυκλάδες που είναι ένας φυσικός χώρος επικοινωνίας με το λιμάνι του Λαυρίου ήδη συζητούμε με ακτοπλοϊκές εταιρίες οι οποίες έχουν ζητήσει να κάνουν το δρομολόγιο Λαύριο-Μεστά Χίου-Βαθύ Σάμου. Είναι πολύ σημαντικό διότι και πιο οικονομικό θα είναι για τους επιβάτες και σε πιο σύντομο χρόνο θα πραγματοποιείται το δρομολόγιο». Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στα προβλήματα που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα, όπου τα περισσότερα νησιά κάθε χρόνο έχουν όλο και λιγότερα δρομολόγια. Όπως μάλιστα τονίζουν οι κάτοικοι των νησιών μετά την απόσυρση ορισμένων πλοίων το 2006 και το 2007, λόγω παλαιότητας, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο τραγική αφήνοντας πολλά νησιά με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα!

Όσον αφορά την πρόσβαση στα λιμάνια ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε σε δηλώσεις του ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σουφλιά και τους συνεργάτες του. Η ίδια συζήτηση συνεχίζεται και με το Υπουργείο Συγκοινωνιών για την σιδηροδρομική πρόσβαση στους εναλλακτικούς λιμένες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιστροφή των ταξιδιωτών από τις καλοκαιρινές διακοπές τους λέγοντας ότι «Η επιστροφή των ταξιδιωτών έγινε με απόλυτη τάξη και θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος, τον Αρχηγό, τον Κεντρικό Λιμενάρχη του Πειραιά που με την υπεράνθρωπη προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος έκαναν όχι μόνο αυτό που περνούσε από το χέρι τους, αλλά παραπάνω από αυτό που μπορούσαν. Βεβαίως και τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και των άλλων λιμανιών τα οποία και αυτά με την προσπάθεια την οποία κατέβαλαν προσέφεραν τα μέγιστα, συνυπολογίζοντας τα δεδομένα των υποδομών που διαθέτουμε. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα νέο πρόσωπο στην ακτοπλοΐα μας για το επόμενο διάστημα και αυτή τη διαφορά θέλουμε να την αντιλαμβάνεται και ο πιο δύσπιστος επιβάτης». Επίσης, όμως δεν αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στον Αύγουστο σε πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τις επανωτές βλάβες που πάθαιναν τα παλιά πλοία προκαλώντας πολύωρες καθυστερήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024