Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις70η Δ.Ε.Θ.: Ξεκίνησε ο γύρος του κόσμου

70η Δ.Ε.Θ.: Ξεκίνησε ο γύρος του κόσμου

Η 70η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, την οποία εγκαινίασε την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2005, ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, αναδεικνύει τη Θεσσαλονίκη σε πρωταγωνίστρια της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, καθιστώντας την επίκεντρο της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής, όχι μόνο…

Η 70η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, την οποία εγκαινίασε την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2005, ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής,<...>αναδεικνύει τη Θεσσαλονίκη σε πρωταγωνίστρια της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, καθιστώντας την επίκεντρο της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά, και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στα εγκαίνια, της 70ης Δ.Ε.Θ., που έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο `Ι. Βελλίδης`, μήνυμα απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, το οποίο ανέγνωσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. `Ανθιμος.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. Α.Ε., κ. Δημήτριος Μπακατσέλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “η περιφερειακή ανάπτυξη άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, να μετουσιώνεται σε δράσεις και έργα, σε μια αναπτυξιακή πορεία στην οποία η Δ.Ε.Θ. καλείται να παίξει το δικό της ρόλο”. Αιχμή των σχεδίων της Δ.Ε.Θ. Α.Ε., υπογράμμισε ο πρόεδρός της, αποτελεί η περιφέρεια, με τη δημιουργία ενός δικτύου περιφερειακών εκθεσιακών κέντρων ανά την Ελλάδα για την προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων της ελληνικής παραγωγής στη διεθνή αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα, καταθέτοντας προτάσεις για την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετά την Κρήτη και την Θράκη, όπου ήδη, η Δ.Ε.Θ., έχει σημαντική παρουσία”.

Ο κ. Μπακατσέλος, αναφέρθηκε επίσης, στην απόφαση της Δ.Ε.Θ. Α.Ε., ως επίσημου συμβούλου σε θέματα εκθεσιακής πολιτικής για την ίδρυση ενός Ινστιτούτου, το οποίο θα μελετά, θα μετρά, θα αναλύει, θα σχεδιάζει και θα προτείνει στρατηγικές και συγκεκριμένες πολιτικές για την ανάπτυξη της εκθεσιακής βιομηχανίας. Τέλος, και με στόχο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά της σε διεθνές επίπεδο, η Δ.Ε.Θ. Α.Ε. έχει καταρτίσει ολοκληρωμένη τεχνικο – οικονομική μελέτη, που σύντομα θα κοινοποιήσει, για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρου, με στόχο οι χώροι του, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αξιόλογα κτίρια του μητροπολιτικού κέντρου της πόλης, όπως τα Πανεπιστήμια, το Βασιλικό και το Κρατικό Θέατρο, το νέο δημαρχείο, τους δύο πύργους και με τα έργα υποδομής, να καταστεί λειτουργικό καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, προσελκύοντας το κοινό και φιλοξενώντας διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων της 70ης Δ.Ε.Θ., τόνισε το μέγεθος της προσπάθειας της κυβέρνησης και του υπουργείου, ώστε να βγει η Μακεδονία και η Θράκη από την απομόνωση και να βαδίσει προς την ανάπτυξη. Ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφερόμενος στην αναβάθμιση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, τόνισε, ότι “από φέτος, χρονιά η οποία συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, λειτουργεί ως αποκεντρωμένο θεσμικό κυβερνητικό όργανο σχεδιασμού, συντονισμού και υποστήριξης των δράσεων στο χώρο ευθύνης του, και παράλληλα, ως κόμβος πληροφόρησης και δίαυλος επικοινωνίας με τους λαούς της περιοχής.

Φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, αποκτούν πρόσβαση σε επικαιροποιημένη και αξιόπιστη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στο εσωτερικό όσο και στη Ν.Α. Ευρώπη. Παράλληλα, τόνισε, “με την εκπόνηση ενός Ενιαίου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για τις τρεις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης, επιδιώκουμε το συντονισμό τους σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να αποκτήσουν κοινό όραμα, κοινή ταυτότητα και δράσης, μέσω μιας ενιαίας προγραμματικής περιφέρειας”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η 70η Δ.Ε.Θ., η οποία θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου, άνοιξε για το ευρύ κοινό από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας της 70ης Δ.Ε.Θ. είναι τις καθημερινές από τις 12 π.μ. έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Πέντε αερόστατα, σε ελεύθερες πτήσεις, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης!

Πέντε αερόστατα, πετούν από χτες, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, και για δύο ακόμη μέρες στον απογευματινό ουρανό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 70ης Διεθνούς Εκθέσεως, σύμβολο της οποίας είναι το αερόστατο, προσφέροντας στον κόσμο ένα πρωτόγνωρο θέαμα.

Οι ελεύθερες πτήσεις ξεκινούν μετά τις 6 μ.μ. μπροστά από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τα πέντε αερόστατα διασχίζουν την πόλη και προσγειώνονται στην περιοχή του Λαγκαδά, ενώ ένα έκτο βρίσκεται στο έδαφος, στη διάθεση του κόσμου.

Χτες και σήμερα, μάλιστα πραγματοποιείται ένας αγώνας με τα τέσσερα αερόστατα να προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα προπορευόμενο, ενώ την τελευταία ημέρα, στις ελεύθερες πτήσεις, μπορούν να συμμετάσχουν, ως πλήρωμα και δέκα τυχεροί.

Τα αερόστατα, θα επανεμφανισθούν, το τελευταίο διήμερο της 70ης Δ.Ε.Θ., μόνο σε δέσμιες πτήσεις, σε χώρους μέσα και έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους εκθέτες και τους επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης.

Χορηγοί των αεροστατοδρομιών της Helexpo, που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του Ελληνικού Ομίλου Αεροπλοΐας είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και ο Ε.Ο.Τ..

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024