Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜερική η συμμετοχή στην χτεσινή κινητοποίηση της Δωδεκανήσου για το ακτοπλοϊκό

Μερική η συμμετοχή στην χτεσινή κινητοποίηση της Δωδεκανήσου για το ακτοπλοϊκό

Η χτεσινή κινητοποίηση της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, κατά την οποία όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας παρέμειναν κλειστές, είχε ως μοναδικό και απώτερο σκοπό της να καταφέρει να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης […]

Η χτεσινή κινητοποίηση της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, κατά την οποία όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας<...> παρέμειναν κλειστές, είχε ως μοναδικό και απώτερο σκοπό της να καταφέρει να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης στην πολιτική ηγεσία, ώστε να ληφθούν σύντομα αποφάσεις για την εύρυθμη διευθέτηση των προβλημάτων ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που ταλανίζουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού τις τελευταίες μέρες.

Παρόλα αυτά πρέπει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή στην χτεσινή κινητοποίηση ήταν μερική, καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, απείχαν οι δήμοι, οι οποίοι περιμένουν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Από την άλλη, υπέρ της κινητοποίησης τάχθηκε με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Ειδικότερα, σε χτεσινή της ανακοίνωσή η νομαρχία Δωδεκανήσου γνωστοποίησε ότι “σήμερα οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου και των Επαρχείων του νομού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το οξυμένο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νομού, συμμετέχουν στη παναιγαιακή κινητοποίηση, που είχε προγραμματιστεί”.

Ο Νομάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με τους συνάδελφους του Νομάρχες Σάμου, Χίου, Λέσβου και Κυκλάδων, και την πάνδημη κινητοποίηση του συνόλου των αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων του Αιγαίου, θεωρεί ότι “και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου υποχρεούται να συμβάλλει με τη συμμετοχή της στη διεύρυνση και ισχυροποίηση του μετώπου σε επίπεδο Αιγαίου, με στόχο τη δυναμικότερη διεκδίκηση επίλυσης του ακτοπλοϊκού προβλήματος.

Τέλος, ζητώντας για μία ακόμα φορά την κατανόηση των συμπατριωτών του από τυχόν ταλαιπωρία στην εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Μαχαιρίδης επισημαίνει ότι “το μέγεθος του ακτοπλοϊκού προβλήματος και οι επιπτώσεις του στο νησιωτικό μας χώρο επιβάλλουν την ευρύτερη και μαζικότερη κινητοποίηση του συνόλου των φορέων του Αιγαίου Πελάγους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024