Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβλήματα από την καθυστέρηση καταβολής επιδότησης για τα νέα τουριστικά λεωφορεία
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Προβλήματα από την καθυστέρηση καταβολής επιδότησης για τα νέα τουριστικά λεωφορεία

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, απέστειλε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), ζητώντας την παρέμβαση του στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου από τη καθυστέρηση καταβολής επιδότησης των νέων τουριστικών λεωφορείων…

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, απέστειλε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), ζητώντας την παρέμβαση του στο πρόβλημα<...>που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου από τη καθυστέρηση καταβολής επιδότησης των νέων τουριστικών λεωφορείων.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν θετικά στα κίνητρα του Ν. 3229/2004 για την ανανέωση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων της χώρας μας, προβαίνοντας σε αγορές, διαθέτοντας πόρους, συνάπτοντας δάνεια και συμφωνίες με τράπεζες, συνυπολογίζοντας το ποσό της επιδότησης. Η καταβολή της όμως, αν και έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, καθυστερεί, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να βρίσκονται σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο και να πλανάται – δικαίως κατά την ΠΟΕΤ – η εντύπωση ότι ο κλάδος των Τουριστικών Γραφείων και Πούλμαν, που τόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, παραγκωνίζεται συστηματικά, τουλάχιστον σε σχέση με άλλους τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, ενώ το σύνολο της προβλεπόμενης κρατικής δαπάνης για το αντικείμενο αυτό ανέρχεται στο ποσό των 100.000.000 ευρώ, μόνο μικρό, με βάση όλα τα στοιχεία, ποσοστό θα έχει απορροφηθεί ακόμη και μετά την ικανοποίηση όλων των επενδυτικών προγραμμάτων.

Ο στόλος των τουριστικών λεωφορείων της χώρας μας, σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη πανελλήνια μελέτη της ΠΟΕΤ, είναι γηρασμένος με μέση ηλικία για κάθε λεωφορείο πάνω από τα 10 χρόνια, τη στιγμή που ο αντίστοιχος δείκτης για την Ισπανία είναι μικρότερος από 4 χρόνια. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι κατά πόσο υπηρετείται ο στόχος της ποιότητας και ποιά η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την επίτευξη του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024