Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Λιάπη – Κεφαλογιάννη για την καλύτερη πρόσβαση επιβατών στο λιμάνι Πειραιά

Συνάντηση Λιάπη – Κεφαλογιάννη για την καλύτερη πρόσβαση επιβατών στο λιμάνι Πειραιά

Σειρά παρεμβάσεων για να βελτιωθεί η μετεπιβίβαση των ταξιδιωτών του λιμανιού του Πειραιά ανακοίνωσε χτες, Τρίτη 31 Μαΐου 2006, ο υπουργός Μεταφορώνκαι Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος είχε συνάντηση […]

Σειρά παρεμβάσεων για να βελτιωθεί η μετεπιβίβαση των ταξιδιωτών του λιμανιού του Πειραιά ανακοίνωσε χτες, Τρίτη 31 Μαΐου 2006, ο υπουργός Μεταφορών<…>και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Οι δύο Υπουργοί περιηγήθηκαν στους χώρους του λιμανιού όπου ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ, του ΟΛΠ και Λιμεναρχείου.

Ανακοινώθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επιβατών στο λιμάνι, η απομάκρυνση ορισμένων αφετηριών λεωφορείων από την Πλατεία Καραϊσκάκη και η ανάπλαση του χώρου, η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης Ταξί, η ενίσχυση των νυχτερινών δρομολογίων της γραμμής 500 (Πειραιάς – Κηφισιά), αλλά και η κυκλοφορία ενός χρηστικού ενημερωτικού εντύπου για τους ταξιδιώτες.

Σχετικά ο κ. Mιχάλης Λιάπης δήλωσε: “Όλοι όσοι ταξιδεύουμε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά τις ημέρες αιχμής είμαστε μάρτυρες των προβλημάτων που παρατηρούνται στην πρόσβαση του λιμανιού. Γι αυτό, κι εν όψει της κορύφωσης της θερινής τουριστικής περιόδου προχωρήσαμε στη στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού, αλλά και να διευκολύνουμε τις μετεπιβιβάσεις των ταξιδιωτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μαζί με τον ΟΛΠ και το Λιμενικό βάζουμε τάξη σε ότι αφορά τα Ταξί. Δημιουργήθηκαν 7 νέες πιάτσες μέσα στο λιμάνι και συντονίζουμε την αστυνόμευση, προκειμένου να δώσουμε στους επιβάτες σύγχρονες υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία στο κέντρο του Πειραιά, να σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες για να πάρουν πελάτες από το λιμάνι. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό να χρεώνουν κατά βούληση ή να αρνούνται μίσθωση. Αυτές είναι παρωχημένες λογικές του παρελθόντος. Επιπροσθέτως, το λιμάνι του Πειραιά είναι από τις πύλες της χώρας. Είναι μια από πρώτες εικόνες που έχουν οι τουρίστες από την Ελλάδα. Οφείλουμε λοιπόν να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα με κάθε τρόπο.

Ταυτόχρονα αναμορφώνουμε το χώρο των αφετηριών στην Πλατεία Καραϊσκάκη απομακρύνοντας πολλές από αυτές προκειμένου να βοηθήσουμε στην ευκολότερη είσοδο και έξοδο των οχημάτων από το Λιμάνι.

Διευκολύνουμε όμως ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση των επιβατών με τα ΜΜΜ. Η πρόσφατα ιδρυθείσα νυχτερινή γραμμή 500 – παράλληλη με τη γραμμή του ΗΣΑΠ – ενισχύεται προκειμένου να καλύπτει με συχνότερα δρομολόγια τις αυξημένες ανάγκες κατά τις ώρες αιχμής.

Ο ΟΑΣΑ έχει ετοιμάσει και ήδη διανέμεται ένα χρηστικό έντυπο – οδηγό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να κινηθούν προς και από το λιμάνι εύκολα και γρήγορα με τα ΜΜΜ. Θέλουμε αυτό το καλοκαίρι όλοι να φύγουν για τον ταξιδιωτικό τους προορισμό και να επιστρέψουν χωρίς καμία ταλαιπωρία και καθυστέρηση”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024