Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤη σύσταση ενιαίου φορέα διαφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό ζητά η ΠΟΞ

Τη σύσταση ενιαίου φορέα διαφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό ζητά η ΠΟΞ

Τις θέσεις και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για τα εκκρεμή θέματα του κλάδου παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Μηναΐδης κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα…

Τις θέσεις και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για τα εκκρεμή θέματα του κλάδου παρουσίασε<...> ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Μηναΐδης κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Όπως μάλιστα είπε, “έχει αναπτυχθεί ένας εκτενής και γόνιμος διάλογος για όλα τα εκκρεμή προβλήματα και υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία ότι θα υπάρξουν ευνοϊκές εξελίξεις. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να συσταθεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας προβολής και διαφήμισης των τουριστικών προορισμών της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ θα πρέπει να θεσμοθετηθούν πόροι για την προβολή και διαφήμιση, τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο”. Μεταξύ άλλων ζήτησε επίσης “να ολοκληρωθεί η αστεροποίηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, αφού επανεξεταστούν διάφορα θέματα και περιοριστούν τα δικαιολογητικά αδειοδότησης”.

Η Ομοσπονδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ροδιακής`, ζητά ακόμη από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών “να επανέλθει το τίμημα του ενοικίου για απλή χρήση αιγιαλού στο ένα τέταρτο της τιμής δίκλινου δωματίου και να διευκρινιστεί με εγκύκλιο ότι το τίμημα επιμερίζεται με βάση το χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης, όπως επίσης να διασταλεί η έννοια της απλής χρήσης κατά τρόπο, που να συμπεριλαμβάνει και τον καλλωπισμό των χώρων, που βρίσκονται μπροστά από τις ξενοδοχειακές μονάδες”.

Όσον αφορά στο θέμα των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες), η ομοσπονδία ζητά από το ΠΕΧΩΔΕ “να τροποποιηθεί η νομοθεσία κατά τρόπο, που να επιτρέπει στα ξενοδοχεία να λειτουργούν πισίνες νόμιμα, αφού λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των χρηστών”. Μάλιστα, οι ξενοδόχοι έκαναν λόγο και για προβλήματα, που αντιμετωπίζουν με τα αγροτουριστικά καταλύματα και ζητούν αυτά “να μην ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες”.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της χρήσης του 2004, ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε ότι “κατέστη πλέον σαφές πως για να αναστραφεί η καθοδική πορεία των τουριστικών μεγεθών, δεν αρκούν οι προσπάθειες ορισμένων ξενοδόχων, που μειώνουν τις τιμές δίνοντας όλο και πιο δελεαστικές προσφορές στους tour operators, ούτε οι ενέργειες προβολής και διαφήμισης, όσο και αν αυτές βοηθούν βραχυπρόθεσμα”. “Όσο το γενικό επίπεδο των τιμών έξω από το ξενοδοχείο και το κόστος λειτουργίας αυξάνουν σε πραγματικούς όρους με ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς των ανταγωνιστών, είναι εμφανές”, σημείωσε ο κ. Μηναΐδης “ότι η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού δεν μπορεί να αποκατασταθεί στα επιθυμητά επίπεδα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024