Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ πέρασε άλλο ένα δύσκολο τεστ

Το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ πέρασε άλλο ένα δύσκολο τεστ

Με απόλυτη επιτυχία, και μάλιστα με άριστα, πέρασε άλλο ένα δύσκολο τεστ, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος‘. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, στις αρχές Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Αθήνα τριμελής επιτροπή […]

Με απόλυτη επιτυχία, και μάλιστα με άριστα, πέρασε άλλο ένα δύσκολο τεστ, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος<.>‘<...>. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, στις αρχές Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Αθήνα τριμελής επιτροπή Αμερικανών ειδικών, από τον νεοσύστατο φορέα Τ.S.A, για την ασφάλεια των πτήσεων, που ιδρύθηκε λίγο καιρό μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και στόχος του είναι να συγκεντρώνει στοιχεία για το επίπεδο ασφάλειας χώρων, τους οποίους επισκέπτονται συχνά αμερικανοί πολίτες, ή υπάρχουν μεγάλα αμερικανικά συμφέροντα.

Η τριμελής αυτή επιτροπή επισκέφθηκε το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, στο οποίο επί μία περίπου εβδομάδα έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα συστήματα ασφαλείας του. Οι αμερικανοί ειδικοί μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής τους στο αεροδρόμιο και παρακολουθώντας εν δράσει όλα τα συστήματα ασφαλείας, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφαλείας του αεροδρομίου. Επισήμαναν αρκετές φορές την αρτιότητα, τη λειτουργικότητα και την αξιοπιστία των τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων του. Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν οι αμερικανοί ειδικοί και για το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, δηλαδή των περίπου 750 ατόμων που εργάζονται στον τομέα ασφάλειας του αεροδρομίου.

Η επιτροπή της T.S.A. έδειξε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των αποσκευών, με προοπτική να το εφαρμόσουν και στα Αμερικάνικα αεροδρόμια. Η τριμελής επιτροπή κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, επισκέφθηκε 14 σημεία ελέγχου χειραποσκευών και επιβατών, του αεροδρομίου, 4 σημεία ελέγχου αποσκευών όλων των διαστάσεων, 8 μηχανήματα που γίνονται έλεγχοι στο λεγόμενο επίπεδο Α, ενώ επισκέφθηκαν και τους δύο τομογράφους που λειτουργούν στο αεροδρόμιο και συμπληρώνουν το σύστημα ελέγχου.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή αυτή επισκέπτεται μία φορά το χρόνο τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου και όταν διαπιστώνει παραλείψεις, αν και δεν έχει τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να επιβάλει κυρώσεις, κάνει προτάσεις για την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, με δεδομένη την ευαισθησία των αμερικανών στα θέματα ασφάλειας μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, το βρετανικό περιοδικό aviation security, το οποίο θεωρείται κορυφαίο στο είδος του, σε ότι αφορά την ασφάλεια των αεροδρομίων, στο τελευταίο του τεύχος περιέχει ειδικό αφιέρωμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.

Συγκεκριμένα το βρετανικό περιοδικό χαρακτηρίζει το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ μοντέλο ασφάλειας, σημειώνοντας ότι το επίπεδο ασφαλείας του είναι το καλύτερο που μπορεί να επιτευχθεί. Τονίζει επίσης ότι το τμήμα ασφαλείας του αεροδρομίου, έχει πετύχει απολύτως το έργο του, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία που έχει αυτό για την Ελλάδα, ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004.

Καταλήγοντας το βρετανικό περιοδικό χαρακτηρίζει την ασφάλεια του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ με πυρσό, από τον οποίο πρέπει να πάρουν φως και τα άλλα αεροδρόμια του κόσμου, εφαρμόζοντας παρόμοια συστήματα ασφαλείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024