Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςCIS Travel Market: Δυναμική παρουσία της Κύπρου

CIS Travel Market: Δυναμική παρουσία της Κύπρου

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Νίκος Ρολάνδης αναχωρεί σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου για τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη για να επισκεφθεί την τουριστική έκθεση CIS […]

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρο<.>υ κ. Νίκος Ρολάνδης αναχωρεί σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου για τη Μόσχα<...> και την Αγία Πετρούπολη για να επισκεφθεί την τουριστική έκθεση CIS<.> Travel Market και να παρευρεθεί στην 69η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Τον κ. υπουργό θα συνοδεύουν ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία κ. Ανδρέας Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ΚΟΤ<.>, κ. Χρύσης Πρέντζας, ο κ. Αυγερινός Νικήτας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και η γενική διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Φρύνη Μιχαήλ.

Στα πλαίσια της έκθεσης ο κ. Ρολάνδη θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη, θα έχει συνάντηση με τους tour operators, και με διάφορους φορείς για θέματα τουρισμού. Θα παρευρεθεί επίσης σε δείπνο που θα παραθέσει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στους τοπικούς tour operators, που συνεργάζονται με την Κύπρο.

Ακόμα, θα έχει επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, κ. Francesco Frangialli με τον οποίο θα συζητήσει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης στην Κύπρο εκδήλωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Στη Μόσχα ο υπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης λειτουργών του υπουργείου του, του υπουργείου Εξωτερικών και του Τμήματος Υπηρεσίας Πληροφορικής που θα επισκεφθούν τη Μόσχα για το σκοπό αυτό, για συζήτηση του θέματος της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου των Ρώσων υπηκόων στην Κύπρο. Η αναγκαιότητα εξασφάλισης θεώρησης εισόδου των Ρώσων υπηκόων, όπως και υπηκόων από άλλες χώρες που δεν θα ανήκουν στο χώρο του συστήματος Σέγκεν αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις της Κύπρου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του συστήματος αυτού. Στη σύσκεψη θα παραστούν ο πρέσβης της Κύπρου στη Μόσχα κ. Ανδρέας Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Χρύσης Πρέντζας, ο Εμπορικός Σύμβουλος κ. Άρης Γεωργίου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στη Μόσχα κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Σκοπός των επαφών του κ. Υπουργού είναι η διερεύνηση όλων των τρόπων αντιμετώπισης των δυσκολιών και προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και λίγο αργότερα στο σύστημα Σέγκεν, και η εξεύρεση της καταλληλότερης και αποτελεσματικότερης μεθόδου έκδοσης των θεωρήσεων εισόδου με τη σωστή στελέχωση και εξοπλισμό, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο επηρεασμός του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

Η Ρωσία είναι σήμερα η τρίτη τουριστική αγορά για την Κύπρο και τους θερινούς μήνες θα πρέπει να εκδίδονται μέχρι 1.500 θεωρήσεις διαβατηρίων την ημέρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024