Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓενικό κανονισμό λειτουργίας και εκμετάλλευσης αναβατήρων για τουριστική χρήση θεσπίζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Γενικό κανονισμό λειτουργίας και εκμετάλλευσης αναβατήρων για τουριστική χρήση θεσπίζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Γενικός κανονισμός, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αναβατήρων για τουριστική χρήση θεσπίζεται για πρώτη φορά με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Σύμφωνα με τον κανονισμό οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές […]

Γενικός κανονισμός, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αναβατήρων για τουριστική χρήση θεσπίζεται για πρώτη φορά με<...> απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές αναβατήρων υποχρεούνται να υποβάλουν στον ΕΟΤ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2003, ειδικό κανονισμό εκμετάλλευσης για κάθε είδος αναβατήρα (συρόμενο εναέρια καρέκλα, τηλεκαμπίνα, τελεφερίκ, συρόμενο σταθερής τροχιάς), στον οποίο θα προσδιορίζονται επακριβώς οι όροι για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία και εκμετάλλευση της εγκατάστασης και θα περιλαμβάνεται και σχέδιο διάσωσης.

Μέχρι τη θεσμοθέτηση ελληνικών προδιαγραφών, οι ειδικοί κανονισμοί θα συντάσσονται με βάση κανονισμούς για αναβατήρες της χώρας προέλευσής τους εφόσον αυτή είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε περίπτωση που ο αναβατήρας προέρχεται από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής της εγκατάστασης θα υποβάλει ειδικό κανονισμό στον οποίο θα εφαρμόζονται τεχνικές προδιαγραφές που ισχύουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδικοί κανονισμοί θα υποβάλλονται, ελέγχονται και εγκρίνονται από τον ΕΟΤ. Στον κανονισμό περιλαμβάνονται και δύο παραρτήματα. Το πρώτο είναι σχετικό με την διάσωση των επιβατών στους εναέριους αναβατήρες, ορίζοντας την υποχρέωση σύστασης ενός σχεδίου διάσωσης και την οργάνωση επιχείρησης διάσωσης μέσα σε σύντομο χρόνο, ενώ το δεύτερο παράρτημα αφορά στις υποχρεώσεις των χιονοδρομικών κέντρων για την παροχή πληροφοριών και την ειδική σήμανση που πρέπει να υπάρχει. Στο παράρτημα αναφέρεται ότι με Υπουργική απόφαση θα οριστούν οι προϋποθέσεις χορήγησης ειδικού σήματος λειτουργίας στα χιονοδρομικά κέντρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024