Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Έτοιμη η έρευνα για τον Τουρισμό Υγείας

ΕΟΤ: Έτοιμη η έρευνα για τον Τουρισμό Υγείας

Παραδόθηκε, εχθές, στον ΕΟΤ η έρευνα για τα “Κέντρα Τουρισμού Υγείας”, που εκπόνησε ομάδα ερευνητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την Αναπληρωτή Καθηγήτρια κ. Φ. Βαβύλη. Οι προτεινόμενες προδιαγραφές, […]

Παραδόθηκε, εχθές, στον ΕΟΤ η έρευνα για τα “Κέντρα Τουρισμού Υγείας”, που εκπόνησε ομάδα ερευνητών του<...> Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την Αναπληρωτή Καθηγήτρια κ. Φ. Βαβύλη.

Οι προτεινόμενες προδιαγραφές, καθώς και η έρευνα, θα παρουσιαστούν στην σχετική ημερίδα του ΕΟΤ κατά την διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης “Philoxenia 2002”, την 1η Νοεμβρίου 2002. Στην ίδια ημερίδα θα παρουσιαστούν και οι μελέτες για τις Περιφέρειες, που εκπονήθηκαν για τον ΕΟΤ.

Επισημαίνεται ότι οι προτάσεις των προδιαγραφών για την ανάπτυξη του “Τουρισμού Υγείας” και των “Κέντρων Τουρισμού Υγείας” καταρτίστηκαν μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλου και θα προωθηθούν στο Υπουργείο Υγείας, όπως και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για περαιτέρω επεξεργασία και για να συμπεριληφθούν στον υπό κατάρτιση αναπτυξιακό νόμο.

Ο “Τουρισμός Υγείας” είναι η προσπάθεια ενός τόπου ή εγκατάστασης να προσελκύει τουρίστες με την ανάπτυξη υπηρεσιών και εγκαταστάσεων υγείας, παράλληλα και επιπρόσθετα με τουριστικές περιοχές.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ι. Πατέλλης, και με τα “Κέντρα Τουρισμού Υγείας”, υλοποιείται η τουριστική πολιτική για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και νέων αγορών. Η χώρα μας λόγω κλίματος και περιβάλλοντος, αλλά και ειδικών αγροτικών προϊόντων και φύσης, θεωρείται “ιδανικός τόπος” για την ανάπτυξη του “Τουρισμού Υγείας”. Ο “Τουρισμός Υγείας” συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, απευθύνεται δε σε ηλικίες και άτομα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024