Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕυρωπαϊκη άρνηση στη συγχώνευση Κυπριακών Αερογραμμών και Eurocypria
Πτώχευση της Eurocypria αποφάσισε η Ε.Ε.

Ευρωπαϊκη άρνηση στη συγχώνευση Κυπριακών Αερογραμμών και Eurocypria

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγχώνευση ή απορρόφηση εργασιών της κυπριακής κρατικής εταιρείας ναυλωμένων πτήσεων Eurocypria από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της συντεχνίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Ανδρέας…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγχώνευση ή απορρόφηση εργασιών της κυπριακής κρατικής εταιρείας<...> ναυλωμένων πτήσεων Eurocypria από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της συντεχνίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Ανδρέας Πιερίδης, ο οποίος πήρε μέρος στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες, μεταξύ της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και αντιπροσωπειών του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου και των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, από πλευράς Ε.Ε. έγινε επίσης σαφές ότι με την επικείμενη πτώχευση της Eurocypria στο μερίδιο αγοράς, που κατέχει σήμερα η εταιρεία, δικαίωμα έχουν τόσο οι Κυπριακές Αερογραμμές όσο κι άλλες αεροπορικές εταιρείες. Αρνητική ήταν η θέση της Επιτροπής και στο αίτημα των συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών για εθελούσια αποχώρηση, με το αιτιολογικό ότι αντίκειται στο σχέδιο ανασυγκρότησης της εταιρείας.

Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πτώχευση της Eurocypria, η Κυπριακή κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χαρίλαος Σταυράκης, προχωρά:

Α): σε εκκαθάριση της εταιρείας
Β) σε παροχή πρόσθετης αποζημίωσης στους εργαζομένους μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο, και
Γ) σε εξαγγελία σχεδίου εθελούσιας εξόδου από τις Κυπριακές Αερογραμμές, αφού πρώτα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες, και απορρόφηση του προσωπικού της Eurocypria με όρους της αγοράς και με βάση τις ανάγκες της εταιρείας.

Ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι από την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της Eurocypria θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας, ενώ το σχέδιο αποζημιώσεων θα καλυφθεί από την Κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε τη θέση ότι η ευθύνη για την κατάσταση είναι πολύ παλιά και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα κάμει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος να στηρίξει το όποιο σχέδιο της Κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρξουν θυματοποιήσεις των υπαλλήλων, είτε της Eurocypria, είτε των Κυπριακών Αερογραμμών. Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να καταθέσει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε να μην αισθάνεται κανένας, όπως είπε, ότι είναι θύμα των όποιων χειρισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024