Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAir France, Alitalia, και KLM Royal Dutch Airlines: Σε αναμονή της τελικής συμφωνίας

Air France, Alitalia, και KLM Royal Dutch Airlines: Σε αναμονή της τελικής συμφωνίας

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας, Ντομινίκ Μπουσερό, η διαδικασία για συμφωνία μεταξύ των αεροπορικών εταιριών Air France και KLM Royal Dutch Airlines είναι θέμα ημερών. Μετά την υπογραφή […]

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας, Ντομινίκ Μπουσερό, η διαδικασία για συμφωνία μεταξύ των αεροπορικών εταιριών<...> Air France και KLM Royal Dutch Airlines είναι θέμα ημερών. Μετά την υπογραφή η δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης, από πλευράς πωλήσεων, θα είναι γεγονός.

Επίσης, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέφερε από την Νέα Υόρκη ότι η Ιταλία μαζί με τη Γαλλία προτίθενται να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης με τη συνένωση της ιταλικής Alitalia, της γαλλικής Air France και της ολλανδικής KLM.

“Οι κυβερνήσεις μας εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση”, τόνισε ο Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν να επιτευχθεί η συνένωση των τριών αεροπορικών εταιριών, με την παράλληλη διατήρηση των εθνικών ιδιαιτεροτήτων.

Η Air France S.A. είναι η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ενώ η ολλανδική KLM Royal Dutch Airlines είναι η τέταρτη. Οι δύο εταιρείες, θα προβούν στην ανταλλαγή μετοχών και το γαλλικό δημόσιο θα μειώσει το μερίδιό του στην Air France στο 15%, στο πλαίσιο συμφωνίας, που θα συζητηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο Μπουσερό σε συνέντευξη που παρεχώρησε κατά τη διάρκεια συνάντησης του κόμματος του προέδρου Ζακ Σιράκ, στην πόλη Νανσύ.

“Έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας προς την κυβέρνηση της Ολλανδίας, αναφορικά με το μερίδιο που κατέχει το γαλλικό κράτος στην Air France και τη διατήρηση του αεροδρομίου Schiphol, στο Aμστερνταμ ως κομβικού σημείου”, συμπλήρωσε ο Μπουσερό.

Η σύνδεση ανάμεσα στο Παρίσι με την Air France και την KLM, με το Aμστερνταμ, θα δώσει τον έλεγχο των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων, του Charles de Gaulle και του Schiphol, αντιστοίχως.

Σημειώνεται, ότι, η British Airways, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, κυριαρχεί στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο, το Heathrow και η Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, που είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο.

Όσο για την KLM, έχει ακόμη κάποια ανοιχτά θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν την τελική συμφωνία με την Air France, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Bart Koster, ο οποίος επεσήμανε: “Οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει αρκετά και αυτό που απομένει είναι η τελική υπογραφή της συμφωνίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024