Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης1η Οκτωβρίου η έκδοση προκήρυξης για φοίτηση στην Εθνική Σχολή Ακραίων Αθλημάτων
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

1η Οκτωβρίου η έκδοση προκήρυξης για φοίτηση στην Εθνική Σχολή Ακραίων Αθλημάτων

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ιδρύεται Εθνική Σχολή Ακραίων Αθλημάτων (ΕΣΑΑ). Την 1η Οκτωβρίου θα εκδοθεί προκήρυξη ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτήν…

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ιδρύεται Εθνική Σχολή Ακραίων Αθλημάτων (ΕΣΑΑ). Την 1η Οκτωβρίου θα εκδοθεί προκήρυξη ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν<...>να φοιτήσουν σε αυτήν.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα έχει στην αρμοδιότητά της, την εξεύρεση του διδακτικού προσωπικού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την κατάρτιση της διδακτέας ύλης, τη διεξαγωγή εξετάσεων και της παροχής πιστοποιητικού φοίτησης, το οποίο θα παρέχεται, με βάση τα διεθνή πρότυπα για τα αθλήματα: Ορειβασία – Αναρρίχηση, Ράφτινγκ, Καταδύσεις και περίπατος Βουνού (Hiking).

Τo Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει το Οργανωτικό μέρος της Σχολής, δηλαδή, την εξεύρεση των χώρων διδασκαλίας και του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και τη μετάβαση – διαμονή στους χώρους πρακτικής εξάσκησης. Μόνο οι κάτοχοι διπλώματος της ΕΣΑΑ θα μπορούν να εργάζονται σαν εκπαιδευτές – συνοδοί σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των τεσσάρων προαναφερθέντων αθλημάτων, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024