Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐα«Σχέδιο ασφαλείας» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

«Σχέδιο ασφαλείας» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο τέστ του `διεθνούς σχεδίου διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων και πλοίων` (ISPS) εφαρμόζεται από το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου “Αida Cara”. Σύμφωνα με […]

Το πρώτο τέστ του `διεθνούς σχεδίου διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων και πλοίων`<...> (ISPS) εφαρμόζεται από το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου “Αida Cara”.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κώδικα ISPS (Διεθνής Κώδικας Ασφαλείας Διαχείρισης Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Πλοίων), που αναμένεται να εφαρμοστεί πλήρως στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το ερχόμενο καλοκαίρι, το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου είναι υποχρεωμένο να παραδώσει στους λιμενικούς ένα είδος πιστοποιητικού για να επιτραπεί ο απόπλους και να γίνει η αποβίβαση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Μακεδονία” στο πιστοποιητικό αναφέρονται οι προδιαγραφές του πλοίου, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης, ρύπανσης, δολιοφθοράς, κ.α. Επίσης, θα αναγράφεται η εκπαίδευση μελών του πληρώματος, ενώ επιβάτες και αποσκευές περνούν από έλεγχο μηχανημάτων, αντίστοιχων με αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια.

Το σχέδιο ασφάλειας δεν θα εφαρμοστεί στη διάρκεια διεξαγωγής των προκριματικών ολυμπιακών αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024