Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροβλήματα παρουσιάστηκαν στη συνέλευση της ΔΑΝΕ

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στη συνέλευση της ΔΑΝΕ

Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση των ατόμων στη Γενική Συνέλευση της ΔΑΝΕ ήταν μικρή παρουσιάστηκαν προβλήματα, καθώς η κατάσταση “μύριζε μπαρούτι”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Ροδιακή` σε […]

Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση των ατόμων στη Γενική Συνέλευση της ΔΑΝΕ ήταν<...> μικρή παρουσιάστηκαν προβλήματα, καθώς η κατάσταση “μύριζε μπαρούτι”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Ροδιακή` σε δημοσίευμά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όσοι μικρομέτοχοι ήταν παρόντες και αγανακτισμένοι τα έβαλαν με τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ ενώ αναρωτιόνταν πού είναι οι Ροδίτες! Κάποια στιγμή, μάλιστα, ήταν τέτοια η ένταση που η κατάσταση παρά λίγο να παρεκτραπεί, αλλά ευτυχώς περιορίστηκε στις φωνές. Παράλληλα, κάποιοι τα έβαλαν και με το νομικό σύμβουλο της εταιρίας κ. Νίκο Σαμαρά. Ιδιαίτερα όταν επρόκειτο να ξεκινήσει η γενική συνέλευση και έπρεπε να εκλεγεί το Προεδρείο, για το οποίο υποψήφιοι ήταν ο κ. Στεφανίδης και ο κ. Σαμαράς. Για τον τελευταίο, όμως, υπήρξαν αντιδράσεις επειδή, σύμφωνα με κάποιους, δεν θα ήθελαν ο πρόεδρος να έχει καμία σχέση με την εταιρία. Ο ίδιος, πάντως, από το βήμα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για να αναλάμβανε την προεδρία της Γ.Σ., αφού βρίσκεται σε πάγια αντιμισθία και ο νομικός σύμβουλος δεν είναι υπάλληλος της εταιρίας. Σημειώνεται ότι η συνέλευση είχε απαρτία αφού κατατέθηκαν 46.871.291 μετοχές, δηλαδή το 55,6% του συνόλου των μετοχών.

Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου, η κα. Τραμπουλέ αποχώρησε για να επιστρέψει στη συνέχεια. Πάντως, οι μικρομέτοχοι βλέπουν μάλλον με δυσπιστία την πρωτοβουλία της ίδιας. Η ίδια, πάντως, σε δηλώσεις της, είπε ότι “εκείνο που χρειάζεται στην εταιρία είναι να υπάρξει καλή διαχείριση η οποία στην παρούσα φάση είναι ανύπαρκτη αφού η εταιρία είναι αδρανής”. Η ίδια δεν θέλησε να σχολιάσει τι έχει γίνει στο παρελθόν αφού – όπως είπε – δεν έχει βάλει καν ορκωτούς λογιστές μέσα, ώστε να μπορεί να κρίνει τι έχει γίνει. Όσο για τον οικονομικό έλεγχο έχει γίνει μερικώς με τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια τους. Όπως διευκρίνισε, μέσα στο συμφωνητικό αναφέρεται ότι προτίθενται να δώσουν δέκα εκατ. ευρώ πριν το τέλος των τριάντα ημερών και αυτό αποτελεί εγγύηση. “Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκχωρήσουμε έως τρία εκατ. ευρώ σε δέκα ημέρες, προθεσμία που λήγει την ερχόμενη Τετάρτη”, είπε.

Σημειώνεται ότι η επόμενη ημέρα, Πέμπτη 5 Αυγούστου, είναι η ημερομηνία σταθμός που καθόρισε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στη Δ.Α.Ν.Ε. προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Για τον λόγο αυτό, η κα. Τραμπουλέ δήλωσε ότι θα κάνει προσπάθειες ώστε το “Διαγόρας” να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του την Τρίτη και, όπως είπε, εκείνο που επιθυμεί είναι τα πλοία να κινούνται Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο ώστε να αρχίσουμε να έχουμε “υγιή” κίνηση. Είπε, μάλιστα, ότι “θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε μέχρι την Τρίτη να έχει νομιμοποιηθεί από την εταιρία ούτως ώστε να αισθάνεται άνετα ότι εξασφαλίζει τα χρήματα των επενδυτών”. Το βασικό, πάντως, είναι να κινηθεί άμεσα το “Διαγόρας” ώστε να μπορεί να τους φέρει κάποια χρήματα προς εξασφάλιση των χρημάτων που βάζουν. Όσο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν εκτός από την ίδια, ο κ. Έρικ Τραμπουλέ, τρεις τραπεζίτες από την Αμερική, ένας οικονομολόγος κ.ά., θα πρέπει να συγκληθεί μία γ.σ. για να μπορέσει να το ορίσει. Η συνέλευση τελικά ξεκίνησε υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά αλλά μέχρι το απόγευμα δεν ήταν σίγουρο αν θα συνεχιζόταν ή αν θα προχωρούσαν σε αναβολή. Σημειώνεται ότι από την ΑΝΕΚ παρόντες ήταν ο κ. Βασίλης Χαριτάκης ως εκπρόσωπος του πακέτου μετοχών της ΑΝΕΚ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024