Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤο ένα τρίτο των Βρετανών τουριστών δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ εκτός Ευρώπης
Δημοσκόπηση του sunshine.co.uk

Το ένα τρίτο των Βρετανών τουριστών δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ εκτός Ευρώπης

Σε έρευνα του sunshine.co.uk, οι Βρετανοί τουρίστες δήλωσαν ότι έχουν εξοικειωθεί με τα θέρετρα διακοπών της Ευρώπης και δεν προσπαθούν να ταξιδέψουν κάπου αλλού.

Δημοσκόπηση που έγινε από το ανεξάρτητο πρακτορείο ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου sunshine.co.uk αποκάλυψε ότι το 1/3 των Βρετανών τουριστών δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ κατά τη διάρκεια των διακοπών τους κάποιον προορισμό εκτός Ευρώπης. Οι πλειοψηφία αυτών αναφέρει ότι λόγω της “οικειότητας” με την ευρωπαϊκή ήπειρο δε θέλουν περισσότερη περιπέτεια στα ταξίδια τους.

Η δημοσκόπηση από το sunshine.co.uk αποτελούσε μέρος μια έρευνας για τις συνήθεις των διακοπών των Βρετανών. 1.110 Βρετανοί τουρίστες έλαβαν μέρος και οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις προηγούμενες διακοπές τους και σε ποιο μέρος τις είχαν περάσει.

Όταν ρωτήθηκαν “αν έχουν επισκεφτεί πότε χώρα εκτός της Ευρώπης για τις διακοπές τους” περισσότεροι από το 1/3 (το 34%) απάντησε “όχι”. Όταν στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί συνέβαινε αυτό, η πλειοψηφία, το 41% απάντησε ότι ήταν η εξοικείωση που είχαν με τις ευρωπαϊκές χώρες ο λόγος που τους έκανε να μη θέλουν να επισκεφθούν άλλες χώρες και θέρετρα.

Ενώ η εξοικείωση με την Ευρώπη ήταν ο μεγαλύτερος λόγος, το 22% έκρινε ότι ήταν “φθηνότερο” να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη, πράγμα που δε συμβαίνει πάντα. Το 13% υποστήριξε ότι κάνει διακοπές στην Ευρώπη ώστε να κάνουν πτήσεις μικρής διάρκειας ενώ το 6% το απέδωσε σε σύμπτωση.

Αντίθετα, ο ένας στους δέκα, το 11% δηλαδή των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ μια χώρα της Ευρώπης για διακοπές. Όταν ρωτήθηκαν γιατί, το 32% πίστευε ότι ήταν πιο φθηνό να κάνει διακοπές εκτός Ευρώπης, ενώ το 1/4, δηλαδή το 24%, το απέδωσε στην οικειότητα και ισχυρίστηκε ότι είχε συνηθίσει να πηγαίνει διακοπές αλλού. Το 4% δήλωσε ότι δεν είδε ποτέ το νόημα του να πάει διακοπές εκτός αν ήταν κάπου που περιλάμβανε μιας μεγάλης διάρκειας πτήση.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 7% “δεν ήταν σίγουρο” αν είχε πάει διακοπές εκτός Ευρώπης, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη γεωγραφικών γνώσεων ορισμένων ερωτηθέντων. Από αυτούς που δεν είχαν πάει ακόμη διακοπές εκτός Ευρώπης, τα 3/4, δηλαδή το 78% απάντησε ότι θα ήθελε πάρα πολύ να πάει.

Ο Chris Brown, συνιδρυτής του sunshine.co.uk, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε: “Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι όταν φαντάζονται τις διακοπές τους, σκέφτονται αμέσως προορισμούς, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και επιμένουν σε ευρωπαϊκές περιοχές. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται να κοιτάξουν λίγο πιο μακριά για τις διακοπές τους και σε αντίθεση με μια δημοφιλή πεποίθηση, υπάρχουν μερικές φανταστικές ευκαιρίες για διακοπές εκτός Ευρώπης.Αν έχετε ήδη πάει κάπου και το απολαύσατε, είναι κρίμα να γυρνάτε σε αυτό το μέρος κάθε χρόνο και να αποφεύγετε κάτι που θα μπορούσε να σας χαρίσει αξέχαστες διακοπές κάπου αλλού. Όπως λένε, η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής, γι’αυτό και συνιστούμε πάντα να ‘αναμειγνύετε’ τους προορισμούς που έχετε επιλέξει για διακοπές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024