Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΕπ' αόριστον συνεχίζεται η απεργία των ταξί
Δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σε βάρος ιδιοκτητών ταξί

Επ' αόριστον συνεχίζεται η απεργία των ταξί

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με επταμελή αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή, κατόπιν της συνάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας, ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δε θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων οι ιδιοκτήτες των ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Οι ιδιοκτήτες ταξί παρέταξαν τα οχήματά τους στο χώρο έξω από τον αεροσταθμό χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα. Οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Σητεία και την Ιεράπετρα Λασιθίου κατέλαβαν συμβολικά τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο Φοινικόδασος του Βάι, επιτρέποντας έτσι τη δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.

Στα διόδια των Μαλγάρων (στην εθνική οδό απο και πρός Αθήνα) βρέθηκαν από το πρωί του Σαββάτου οι ιδιοκτήτες των ταξί της Θεσσαλονίκης οπου και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Στο σταθμό βρέθηκαν περίπου 200 ταξί και οι οδηγοί τους ανέβασαν τις μπάρες των διοδίων αφήνοντας έτσι τους οδηγούς των ΙΧ που κατευθύνονταν από και προς τη Θεσσαλονίκη να περνούν ελεύθερα. Δεν προχώρησαν σε άλλου τύπου κινητοποιήσεις (αποκλεισμοί οδών προς Χαλκιδική) καθώς στόχος τους, όπως είπαν, δεν είναι να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πολίτες αλλά να τους πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και το πρωί της Κυριακής ταξί της Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης άνοιξαν τα διόδια Ασέας στην Τριπόλεως – Κορίνθου, ενώ ταξί της Κορίνθου και της Αργολίδας άνοιξαν τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Κορίνθου – Τριπόλεως. Οι ιδιοκτήτες ταξί σήμερα ετοιμάζονται να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους στην εθνική οδό.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής και οι ιδιοκτήτες ταξί από ολόκληρη την Ήπειρο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στις 9 π.μ. στάθμευσαν τα 200 περίπου ταξί τους, στο λιμάνι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης. Λίγο μετά τις 11 αποχώρησαν από την προβλήτα και κατευθύνθηκαν προς την Πρέβεζα όπου αναμενόταν να αποκλείσουν για δύο ώρες την υποθαλάσσια σήραγγα στο Άκτιο.

Στην Κέρκυρα, οι ταξιτζήδες κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις εισόδους μνημείων και μουσείων. Οι επισκέπτες του Αχιλλείου και του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα εισήλθαν δωρεάν. Στη Λευκάδα, οι ταξιτζήδες βρέθηκαν και χθες στη γέφυρα της Λευκάδας. Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά οι αυτοκινητιστές ταξί απήργησαν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ή αποκλεισμούς.

Τέλος, συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας στον βράχο της Ακρόπολης. Οι οδηγοί έκλεισαν τα εκδοτήρια της εισόδου στην Ακρόπολη, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο των επισκεπτών. Σημειώνεται πως το Σάββατο και χθες προχώρησαν σε άνοιγμα των διοδίων.

Δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σε βάρος ιδιοκτητών ταξί, σχηματίζουν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά τους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης από τους αυτοκινητιστές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024