Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈντονο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα από την Κίνα

Έντονο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα από την Κίνα

Την έναρξη των επίσημων συνομιλιών, για να χαρακτηρισθεί η Ελλάδα ως τόπος τουριστικού προορισμού των Κινέζων, θα σηματοδοτήσει η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κινεζικής κυβέρνησης Hu Jintao στην Αθήνα στις […]

Την έναρξη των επίσημων συνομιλιών, για να χαρακτηρισθεί η Ελλάδα ως τόπος τουριστικού προορισμού των Κινέζων, θα σηματοδοτήσει<...> η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κινεζικής κυβέρνησης Hu Jintao στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαΐου.

Αυτό συμφωνήθηκε στις επαφές και συνομιλίες, που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος στο Πεκίνο, όπου μετέβη με ελληνική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πεκίνο (7/4 – 9/4) συναντήθηκε και με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης (Τομέα Τουρισμού) Yu Guangzhou, τον Πρόεδρο του Κινεζικού Οργανισμού Τουρισμού He Guangwei, καθώς και με εκπροσώπους 35 ταξιδιωτικών Οργανισμών της Κίνας, ενώ παραβρέθηκε και στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, με τον Κινέζο ομόλογο του Tang και το Δήμαρχο του Πεκίνου Liu Qi.

Το συμπέρασμα των συνομιλιών, στον τουριστικό τομέα, είναι ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για την επίσκεψη Κινέζων στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των πολιτιστικών ενδιαφερόντων, που έχουν για τη χώρα μας, αλλά και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, αφού το Πεκίνο είναι η επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων να επισκεφθούν την Ελλάδα, θα αρχίσει να μετουσιώνεται σε πράξη, σε οργανωμένη βάση, προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, αφού όπως ανακοινώθηκε στον κ. Γεωργακόπουλο, θα υπάρξει σε πιλοτική φάση η δρομολόγηση μιας πτήσης τσάρτερ την εβδομάδα, με 250 επιβάτες, προς την Αθήνα.

Στις συνομιλίες, που θα ακολουθήσουν με την επίσκεψη του Κινέζου Αντιπρόεδρου στην Αθήνα το Μάιο, θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με τις διαδικασίες έκδοσης βίζας για τους Κινέζους που θα επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς και το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών, που επιθυμεί η Κινεζική πλευρά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος είχε ανάλογες επαφές και συνομιλίες και στη Σαγκάη (10/4), όπου συζήτησε και το θέμα της δημιουργίας γραφείων του ελληνικού τουρισμού. Γραφείο, θα δημιουργηθεί και στο Πεκίνο, ενώ θα υπάρξει και σύνδεση με την Καντόνα, όπου εντοπίζονται στοιχεία υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου και ποιοτικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024