Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί1ο Forum για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Δυσδιάκριτη η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

1ο Forum για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Δυσδιάκριτη η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

Τα ειδικά μέτρα που αφορούν στον τομέα του τουρισμού, ως προς τους άξονες της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, αποτέλεσαν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου, σε ειδική ενότητα, στο πλαίσιο του 1ου Forum […]

Τα ειδικά μέτρα που αφορούν στον τομέα του τουρισμού, ως προς τους άξονες της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, αποτέλεσαν αντικείμενο<...> δημόσιου διαλόγου, σε ειδική ενότητα, στο πλαίσιο του 1ου Forum για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε εχθές στον πολυχώρο ‘Αθηναϊς’.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο γενικός γραμματέας τουρισμού κ. Δ. Γεωργαράκης, ο οποίος ανέλυσε της βασικές πολιτικές τουρισμού για την ποιότητα και τον εκσυγχρονισμό, την διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του βασικού τουριστικού προϊόντος, την άμβλυνση της εποχικότητας, την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και την προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαράκη, βασική διαπίστωση ήταν ότι τα δομημένα μέτρα και οι δράσεις του ΕΠΑΝ για τον τουρισμό αντιστοιχούν επαρκώς στη τουριστική πολιτική και ότι μέσα από μια εκτεταμένη διαβούλευση με τουριστικούς φορείς και την αγορά, θα οδηγηθούμε σε ένα οριστικοποιημένο σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού στη βάση της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής και με κύριο μοχλό το Γ’ ΚΠΣ.

Η άποψη πάντως του κ. Γιάννη Ευαγγέλου, προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στη συγκεκριμένη διαπίστωση ήταν ότι ο τουρισμός έχει πολύ μικρότερο μερίδιο στο ΕΠΑΝ από όσο δικαιωματικά του ανήκει το οποίο δεν ξεπερνάει το 30%, ενώ έχει εξαιρεθεί από πολλές δράσεις. Αρκετά επίσης είναι τα μέτρα τα οποία δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ άλλα θα μπορούσαν να έχουν στραφεί περισσότερο στην αγορά.

Η αίσθηση επίσης του κ. Ευαγγέλου αναφορικά με τον εναλλακτικό τουρισμό ήταν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν από πλευράς όγκου αφίξεων, αλλά από την άλλη οι πολιτικές για την ανάπτυξή του φαίνεται να οριστικοποιούνται, γεγονός που άρει τις ενστάσεις που στο παρελθόν είχε εκφράσει ο Σύνδεσμος.

Ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τόνισε ότι όσο και να γίνεται σκληρή κριτική στο έργο αυτών που έχουν κληθεί να υλοποιήσουν την τουριστική πολιτική (ΕΟΤ), δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος αν αυτοί που έχουν κληθεί να χαράξουν αυτή την πολιτική και να πάρουν αποφάσεις -αναφερόμενος ειδικά στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών- εξακολουθήσουν να θεωρούν τον τουρισμό ως αυτοφυή και να του δίνουν ότι περισσεύει, τη στιγμή που στη βιομηχανία που παρουσιάζει φθίνουσα πορεία και έχει υποδεέστερες ανάγκες δίνουν πέντε φορές περισσότερα.

Στην ειδική ενότητα για τον τουρισμού, που έγινε στο πλαίσιο του Forum πήραν μέρος οι Νίκος Σκουλάς ως τέως γ.γ. του ΕΟΤ και τέως υπουργός Τουρισμού, Νίκος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ελισάβετ Χατζηνικολάου, διευθύντρια ανάπτυξης του ΕΟΤ, Γιάννης Ευαγγέλου, πρόεδρος του HATTA, Κυριάκος Ρερές διευθυντής της ΠΟΞ και Νικόλαος Τάτσος, πρόεδρος των ΣΤΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024