Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΠρος συγχώνευση Royal Caribbean Cruises – P&O Princess Cruises

Προς συγχώνευση Royal Caribbean Cruises – P&O Princess Cruises

Εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας η συγχώνευση της Royal Caribbean Cruises με την P&O Princess Cruises. Ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για τον ανταγωνισμό, δήλωσε ότι η […]

Εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας η συγχώνευση της Royal Caribbean<.> Cruises με την<...> P&O<.> Princess Cruises. Ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για τον ανταγωνισμό, δήλωσε ότι η ετυμηγορία της Επιτροπής ήταν ότι η συγχώνευση αυτή δεν είναι εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Είχε προηγηθεί η έγκριση της συγχώνευσης των δύο εταιριών από την Γερμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Ιανουάριο.

“Μετά και από αυτή την απόφαση για την επιχειρούμενη συγχώνευση, νιώθουμε ευτυχείς, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια στην Ευρώπη” είπε ο Richard Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean και συμπλήρωσε: “Η συγχώνευσή μας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα ανταγωνισμού, όπως και η Επιτροπή απεφάνθη. Royal Caribbean και P & O λειτουργούν στη Μ. Βρετανία ουσιαστικά ως αλληλο- συμπληρούμενες επιχειρήσεις, με τη μία να προσφέρει ένα αμερικανικό προϊόν και την άλλη ένα δεσπόζων βρετανικό προϊόν, συνεχίζοντας έτσι να παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των δύο προϊόντων. Και αυτό είναι αντίθετο με την επικρατούσα κατάσταση για την Carnival και την P&O, που αποτελούν μεταξύ τους μεγαλύτερους και κυριότερους ανταγωνιστές σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, ως εκ τούτου και ο έντονος, αυστηρός έλεγχος που γίνεται στην Carnival από τους αρμόδιους των Βρυξελών”.

Οι δύο εταιρίες αναμένουν τώρα την έγκριση της συγχώνευσής τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ (Federal Trade Commission), η οποία εξετάζεται παράλληλα με την πρόταση της Carnival για την P & O. H απόφαση της Επιτροπής αναμένεται πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Αν τελικά η συγχώνευση επιτευχθεί, θα δημιουργηθεί ένας κολοσσός υπερπολυτελών κρουαζιερόπλοιων που θα πραγματοποιούν θαλάσσιες περιηγήσεις στα πιο όμορφα και εξωτικά μέρη σχεδόν όλου του πλανήτη.

Σημειώνεται πως ο στόλος της P & O Princess Cruises plc αποτελείται από 19 πλοία, με συνολικά 30.730 κρεβάτια- που προσφέρουν κρουαζιέρες στην Αλάσκα, στην Ευρώπη, στο Κανάλι του Παναμά και σε άλλες περιοχές- ενώ στα επόμενα δύο χρόνια με την προσθήκη άλλων έξι πλοίων, θα υπάρξουν περαιτέρω 13.650 κρεβάτια
Ο στόλος του ομίλου της Royal Caribbean International αποτελείται από 25 πλοία (16 η Royal Caribbean Cruises και 9 η Celebrity Cruises). Αντιπρόσωπός τους στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Navigator Travel & Tourist Services.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024