Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΞΑ

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΞΑ

Επικυρώθηκαν από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών οι τροποποιήσεις ορισμένων άρθρων του καταστατικού της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής. Μεταξύτων τροποποιήσεων προβλέπεται η μετατροπή της επωνυμίας της ένωσης σε Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής. […]

Επικυρώθηκαν από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών οι τροποποιήσεις ορισμένων άρθρων του καταστατικού της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής. Μεταξύ<...>των τροποποιήσεων προβλέπεται η μετατροπή της επωνυμίας της ένωσης σε Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής. Όσο αφορά στο δικαίωμα του “εκλέγεσθαι” επήλθε η εξής τροποποίηση: κατ` εξαίρεση των προϋποθέσεων της προηγούμενης παραγράφου (άρθρο 3, παρ. 3δ), το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μπορεί να έχει ο πρόεδρος ή ο διευθύνων σύμβουλος ή ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας, έστω και εάν δεν πληροί την προϋπόθεση του μετόχου της εταιρείας, εφόσον υποδειχθεί προς τον σκοπό αυτόν από το Δ.Σ. της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο. Η παρούσα εξαίρεση αφορά αποκλειστικά υποψηφίους εκπροσώπους ξενοδοχείων 5* και περιορίζεται για μια από τις 3 θέσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας (πολυτελείας 5*) στο Δ.Σ. Για τα ξενοδοχεία πολυτελείας ή 5* εκλέγονται τρεις (3) από τους υποψηφίους των ξενοδοχείων της κατηγορίας αυτής εκ των οποίων ένας δύναται να είναι υποψήφιος.

Τέλος, η θητεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων είναι ίση με τη θητεία του διοικητικού συμβουλίου. Σε έκτακτες περιπτώσεις που η θητεία του διοικητικού συμβουλίου δε συμπίπτει με τη θητεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για τη δευτεροβάθμια επαγγελματική οργάνωση, το Δ.Σ. μπορεί να προκηρύξει ξεχωριστές εκλογές ή με απόφασή του να ανανεώσει τη θητεία των ήδη εκλεγμένων αντιπροσώπων με την προϋπόθεση ότι αυτοί παραμένουν μέλη της ΕΞΑ και είναι ταμειακώς ενήμεροι, άλλως καλύπτονται από τους επιλαχόντες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024