Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕνισχύονται από το Γ’ ΚΠΣ οι επιχειρήσεις που προωθούν την Ελληνική Κουζίνα

Ενισχύονται από το Γ’ ΚΠΣ οι επιχειρήσεις που προωθούν την Ελληνική Κουζίνα

Την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ‘Διάδοση και καθιέρωση της ελληνικής κουζίνας και ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα προβάλουν την ελληνική παραδοσιακή, εθνική, τοπική ή και δημιουργική κουζίνα’ θα εξαγγείλει ο […]

Την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος 'Διάδοση και καθιέρωση της ελληνικής κουζίνας και ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα<...> προβάλουν την ελληνική παραδοσιακή, εθνική, τοπική ή και δημιουργική κουζίνα' θα εξαγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2001 στο ξενοδοχείο Astir Palace.

Ειδικότερα στόχος του προγράμματος που καλύπτεται από τις πιστώσεις του Γ' ΚΠΣ, είναι η ενίσχυση των κέντρων εστίασης για την υλοποίηση ενεργειών διάδοσης της ελληνικής κουζίνας ώστε αυτή να αποτελέσει σημαντικό και αναγνωρίσιμο στοιχείο του συνολικού τουριστικού προϊόντος.

Ένας επί πλέον στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την απόκτηση Σήματος ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα. Η απόκτηση του Σήματος είναι προαιρετική και προϋποθέτει, μεταξύ των άλλων, ότι το εστιατόριο πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας που ορίζουν από τον ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τις Κοινοτικές Διατάξεις, οι οποίες εντάχθηκαν στην εθνική νομοθεσία. Τα εστιατόρια τα οποία θα αποκτούν το Σήμα Ποιότητας θα καταχωρούνται σε σχετικά έντυπα του ΕΟΤ και στον κόμβο του Οργανισμού στο Internet.

Επισημαίνεται ότι στην διάρκεια της εκδήλωσης θα παρασκευαστούν και θα προσφερθούν από γνωστούς σεφ, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα, που θα αντιπροσωπεύουν όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024