Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕυρωμέτρα στις αεροπορικές εταιρίες

Ευρωμέτρα στις αεροπορικές εταιρίες

Υπέρ της λήψης ενδεχόμενων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες είναι πιθανό να πληγούν με μείωση του αριθμού των επιβατών μετά τις επιθέσεις στις […]

Υπέρ της λήψης ενδεχόμενων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες είναι πιθανό να πληγούν με μείωση<...> του αριθμού των επιβατών μετά τις επιθέσεις στις ΗΠΑ, τάχθηκε χθες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Ζαν Κλοντ Γκεσό.

"Θα συγκαλέσω αυτή την εβδομάδα συνάντηση των προέδρων των γαλλικών αεροπορικών εταιριών Air France, AOM/Air Liberte και Air Littoral, των μεγαλύτερων της χώρας μας", τόνισε.

"Θα παρέμβω σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ληφθούν και στο επίπεδο αυτό μέτρα, εάν αυτό είναι απαραίτητο, ώστε ο τομέας των αερομεταφορών και της αεροναυτικής γενικότερα να μην υποστούν πλήγματα που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες δυσκολίες", πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

"Στις ΗΠΑ είδαμε την απειλή της μείωσης των θέσεων εργασίας, των απολύσεων. Δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο και σε εμάς", δήλωσε ο Γκεσό.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, που επλήγησαν σκληρά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, είδαν να μειώνονται οι τιμές των μετοχών τους κατά 40% με 50% στην Γουόλ Στριτ, γεγονός που ανάγκασε τον Λευκό Οίκο να υποσχεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια για να αποφευχθεί οικονομική καταστροφή του τομέα αυτού.

Στην Ιαπωνία, ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας συναντήθηκαν χθες για να συζητήσουν τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους όταν επισκεφθεί την χώρα τον προσεχή μήνα.

"Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά του προέδρου Μπους", δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Χιντεχίκο Σάτο. Ο Μπους αναμένεται στο Τόκιο στα μέσα Οκτωβρίου.

Στην Αίγυπτο, η αεροπορική εταιρία EgyptAir επανέλαβε χθες ύστερα από διακοπή μιας εβδομάδας, τις πτήσεις της για τις ΗΠΑ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024