Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦορέας ανάπτυξης του Κυπριακού τουρισμού η Ακαδημία Τουρισμού

Φορέας ανάπτυξης του Κυπριακού τουρισμού η Ακαδημία Τουρισμού

Στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού συνεδρίασε πρόσφατα η συμβουλευτική επιτροπή του Φορέα της Ακαδημίας Τουρισμού, με την παρουσία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λιλλήκα υλοποιώντας έτσι […]

Στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού συνεδρίασε πρόσφατα η συμβουλευτική επιτροπή του Φορέα της Ακαδημίας Τουρισμού<...>, με την παρουσία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λιλλήκα υλοποιώντας έτσι έναν από τους κυριότερους στρατηγικούς στόχους για αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για το περαιτέρω πρόγραμμα των εργασιών της Ακαδημίας, έγινε εκτενής συζήτηση σε συγκεκριμένες αδυναμίες και ελλείψεις του συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης που περιλαμβάνει το κενό για αυτοεργοδοτούμενους, το χαμηλό ενδιαφέρον συμμετοχής σε επιμορφωτικά προγράμματα που οργανώνουν διάφοροι φορείς καθώς και σε προβλήματα που παρουσιάζονται με την εργοδότηση μεγάλου αριθμού ξένου ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα.

Στο Στρατηγικό Σχέδιο Τουρισμού 2003-2010 και ειδικότερα στη Στρατηγική Ποιότητας και Αξίας, δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών. Ο φορέας της Ακαδημίας Τουρισμού, θα καλύψει και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα από τις αδυναμίες του υφιστάμενου συστήματος ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΤ Φώτη Φωτίου, είναι αναγκαίο η λειτουργία της Ακαδημίας να τεθεί πάνω σε σωστές βάσεις καθώς και στη συλλογική δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στην αναβάθμιση του τουριστικού κυπριακού προϊόντος.

Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικής σημασίας στην παροχή υπηρεσιών και ότι ο έντονα ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της τουριστικής βιομηχανίας την κάνει εξάλλου τόσο διαφορετική, αλλά παράλληλα τόσο απαιτητική σε ό,τι αφορά τη σωστή διαχείριση των ανθρώπινων πόρων. Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας τόνισε την ανάγκη για σωστή επαγγελματική κατάρτιση μέσα από ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα καθώς και την διασφάλιση καλύτερης παρακολούθησης των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό στην τουριστική βιομηχανία.

Τόσο από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Λιλλήκα όσο και από τον Πρόεδρο του ΚΟΤ κ. Φωτίου τονίστηκε η αξιοποίηση του ντόπιου προσωπικού, που θα μπορεί να μεταδώσει στον τουρίστα την ζεστή κυπριακή φιλοξενία. Είναι ένα στοιχείο, δήλωσαν, πάνω στο οποίο βασίζεται σε μέγιστο βαθμό ο τουρισμός μας. Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση θα τύχουν εμπεριστατωμένης μελέτης από τον Φορέα της Ακαδημίας Τουρισμού.

Να σημειώσουμε ότι οι φορείς που απαρτίζουν την συμβουλευτική επιτροπή της Ακαδημίας Τουρισμού είναι το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και οι επαγγελματικοί φορείς ΑΝΑΔ, ΑΞΙΚ, ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ACTA, ΠΑΣΥΔΙΞΕ, HCIMA, ΠΑΣΙΚΑ, ΟΣΙΚΑ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024