Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο της Αγροτουριστικής

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο της Αγροτουριστικής

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το πρώτο τετραήμερο σεμινάριο κατάρτισης στην Πιστοποίηση Αγροτουριστικών Καταλυμάτων, που οργάνωσε η “Αγροτουριστική” ως επίσημος φορέας χορήγησης του «Σήματος Ποιότητας Αγροτουρισμού», στα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας. Στόχος […]

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το πρώτο τετραήμερο σεμινάριο κατάρτισης στην Πιστοποίηση Αγροτουριστικών Καταλυμάτων, που οργάνωσε η<...> “Αγροτουριστική” ως επίσημος φορέας χορήγησης του «Σήματος Ποιότητας Αγροτουρισμού», στα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων – και παροχή σχετικού διπλώματος – σε σχέση με τις νέες πολιτικές ποιότητας και η εξοικείωση με τις απαιτήσεις της Προδιαγραφής ΕΛΟΤ 1417, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να οργανώσουν τη λειτουργία ενός αγροτουριστικού καταλύματος με τις απαιτούμενες για την πιστοποίηση προδιαγραφές, η εξειδίκευση ικανού αριθμού ατόμων και η ανάπτυξη νέων επαγγελματικών ευκαιριών για συμβούλους και επιθεωρητές πιστοποίησης.

Οι συμμετέχοντες, – σύμβουλοι τουριστικών επιχειρήσεων, νέοι επιχειρηματίες στον χώρο του αγροτουρισμού από όλη την Ελλάδα, υπάλληλοι του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – καταρτίσθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της “Αγροτουριστικής” σχετικά με το σήμα ποιότητας για τα αγροτουριστικά καταλύματα και συνέστησαν ένα δίκτυο συμβούλων, οι οποίοι θα προετοιμάσουν τους επιχειρηματίες και τους αγρότες που προτίθενται να ασχοληθούν με τον Αγροτουρισμό. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πλεονεκτήματα του αγροτουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου ως εναλλακτικής πρότασης περιφερειακής ανάπτυξηςαπαιτήσεις για την εφαρμογή της ελληνικής προδιαγραφής.

Σε συνέχεια αυτού του σεμιναρίου, η “Αγροτουριστική” σκοπεύει να δημιουργήσει Μητρώο Καταρτισθέντων Συμβούλων Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, καθώς και ένα πανελλήνιο δίκτυο ατόμων τα οποία ενδιαφέρονται για τον Αγροτουρισμό, με τη σύσταση ομάδων εργασίας ανά περιοχή.

Ευρύτερος σκοπός των σεμιναρίων που προγραμματίζονται είναι οι εκπαιδευθέντες να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της ιδέας του αγροτουρισμού – ως φορείς αναβάθμισης του ελληνικού αγροτουριστικού προϊόντος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024