Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπεγράφη το μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο

Υπεγράφη το μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο

Ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στο Κάιρο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αιγύπτου Υπουργού Τουρισμού, κ. Μοχάμεντ Αλ Μαγράμπι, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε δεκτός χθες από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ

Ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στο Κάιρο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αιγύπτου Υπουργού<...> Τουρισμού, κ. Μοχάμεντ Αλ Μαγράμπι, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε δεκτός χθες από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνομιλίας τους ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μουμπάρακ για τις πρωτοβουλίες, που έχουν αναλάβει οι Κυβερνήσεις Ελλάδος και Αιγύπτου στον τομέα του τουρισμού. Πρωτοβουλίες, οι οποίες επισφραγίστηκαν χθες με την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, σημαντικό στοιχείο του οποίου αποτελεί η απόφαση για την επαναλειτουργία της Ανωτέρας Τουριστικής Σχολής Καΐρου, καθώς και η δημιουργία πλαισίου προώθησης επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Κάιρο ο κ. Αβραμόπουλος είχε επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου Αχμέντ Ναζίφ αλλά και με κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησης.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου της Αιγύπτου ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την τιμή να γίνω δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας τον κ. Μουμπάρακ, με τον οποίο είχα μια πολύ εγκάρδια συνομιλία. Είχα την ευκαιρία, να ενημερώσω τον κ. Πρόεδρο, για τις πρωτοβουλίες, που έχουμε αναλάβει από κοινού με το συνάδελφό μου Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου, γύρω από τα θέματα που αφορούν στην τουριστική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και να συζητήσουμε ευρύτερα για τις σχέσεις Ελλάδος και Αιγύπτου. Ο κ. Μουμπάρακ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας ενεθάρρυνε, να συνεχίσουμε όλα αυτά τα προγράμματα, τα οποία έχουν απώτερο στόχο τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου ζωτικού τουριστικού χώρου, μέσα από στον οποίο μπορούν να αναδειχθούν κοινές πολιτικές. Σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική διεθνή συγκυρία η Αίγυπτος και η Ελλάδα με κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο, με κοινά συγκριτικά πλεονεκτήματα μπροστά στον παγκόσμιο τουριστικό ανταγωνισμό, συνδυάζουν τις πολιτικές τους, διαμορφώνοντας στην περιοχή μια ευρύτερη ζώνη σταθερότητας, ειρήνης, ασφάλειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη φιλοξενία του, η οποία ήταν εξαιρετική, σύντομα δε τον περιμένουμε στην Ελλάδα, για να δώσουμε συνέχεια στα όσα εδώ αποφασίστηκαν, τα οποία είναι ουσιαστικά και θα είναι επ’ ωφελεία της οικονομίας των δύο χωρών, της προόδου αλλά και τους κύρους τους σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε επίσης τα Ελληνικά Σχολεία της Ηλιούπολης, όπου έγινε δεκτός από τα μέλη της Ελληνικής Ομογένειας, ενώ μετέβη και στην Αλεξάνδρεια, όπου συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη, Μοχάμεντ Ελ Μαχγκούμπ, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, καθώς και τα εκεί μέλη της ελληνικής κοινότητας.

Ο Υπουργός συνοδευόταν στο ταξίδι του από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο-Στράτη, το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον Πρόεδρο της ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννη Ευαγγέλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024