Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνάντηση Αβραμόπουλου και πατριάρχη Αλεξανδρείας

Συνάντηση Αβραμόπουλου και πατριάρχη Αλεξανδρείας

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με την Αίγυπτο, η λειτουργία της ελληνο-αιγυπτιακής τουριστικής σχολής στο Κάιρο και η δραστηριοποίηση Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού στην Αλεξάνδρεια, αποτέλεσαν τρία από τα βασικότερα θέματα…

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με την Αίγυπτο, η λειτουργία της ελληνο-αιγυπτιακής τουριστικής σχολής στο Κάιρο και η δραστηριοποίηση Ελλήνων<...> επιχειρηματιών του τουρισμού στην Αλεξάνδρεια, αποτέλεσαν τρία από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την ιδιαίτερη συνομιλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β`.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τον Πατριάρχη την Τρίτη 31 Μαΐου, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο διοικητής της Αλεξανδρείας, Mohamed Amptesalam Mahgoup.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την βοήθεια την οποία προσφέρει προς το Πατριαρχείο με διαφόρους τρόπους, αλλά και την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την αγάπη και την προστασία της προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό, ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τον κ. Mahgoup, ο οποίος άλλαξε την όψη της Αλεξάνδρειας και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Ο Θεόδωρος Β΄ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας για την βοήθεια και την προστασία την οποία παρέχει στο Πατριαρχείο. Ακολούθως, προσέφερε στον κ. Αβραμόπουλο τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου, στον Διοικητή αντίγραφο από το Μουσείο “Μπενάκη” και στην υπόλοιπη συνοδεία αιγυπτιακά φιλντισένια κουτιά.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στους προκατόχους του Πατριάρχες, και στο έργο τους, καθώς και στο έργο του Πατριαρχείου στην Μαύρη Ήπειρο και την σημασία του. Τέλος, προσέφερε στον Μακαριώτατο και στον Διοικητή, την συλλεκτική συλλογή των νομισμάτων που εκδόθηκαν με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024