Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροώθηση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Λιβύης

Προώθηση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Λιβύης

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2005, επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Υπουργού, κ. Ammar Elmabruk Elttayef

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2005, επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη,<...>ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Υπουργού, κ. Ammar Elmabruk Elttayef.

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης κ. Shukri Mohamed Ghanim, στον οποίο επέδωσε γραπτό μήνυμα φιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προς τον ηγέτη της χώρας, Συνταγματάρχη Καντάφι. Ενώ, είχε συνομιλίες και με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, με στόχο να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διαλόγου, το οποίο θα οδηγήσει στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στον τουριστικό – επενδυτικό τομέα.

Στις συνομιλίες της Λιβύης από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Καλατζής, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος – Στράτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου, Πρέσβης Διονύσης Κοδέλλας και ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννης Ευαγγέλου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λιβύη ο κ. Αβραμόπουλος παρέστη στα εγκαίνια του Φεστιβάλ `Arabee`, της μεγαλύτερης πολιτιστικής εκδήλωσης της χώρας.

Ακολουθούν δηλώσεις του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Λιβύη:

“Ολοκληρώθηκε η αστραπιαία επίσκεψη στη Λιβύη, μετά από πρόσκληση του συναδέλφου μου Υπουργού Τουρισμού της χώρας. Κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας μου, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθώ με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με τον Πρωθυπουργό και να έχουμε συνομιλίες με όλους τους παράγοντες του τουρισμού. Απώτερος σκοπός μας, είναι να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο θα οδηγήσει σύντομα και στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας.

Η Λιβύη είναι μια χώρα με μεγάλες προοπτικές, βρίσκεται στο στάδιο βαθύτατων αλλαγών, ακολουθεί νέους προσανατολισμούς και είναι βέβαιο, ότι στο μέλλον θα αναπτυχθούν εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μας, όπου ο τουρισμός θα έχει τον κεντρικό του ρόλο.

Εισέρχεται δε, δυναμικά πλέον στην καινούργια εποχή, με την οικονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό της. Το γεγονός, ότι είμαστε από την πρώτη κιόλας στιγμή εδώ, στο νέο αυτό ξεκίνημα, ανοίγει δρόμους συνεργασίας, που είμαι βέβαιος, ότι θα δώσουν θετικά αποτελέσματα και για τους δύο λαούς”.

Υπουργός Τουρισμού Λιβύης:
“Είμαι ευτυχής για την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού. Ήταν μεγάλη χαρά να τον γνωρίσω από κοντά, γιατί είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος στον τομέα του τουρισμού. Είχαμε συνομιλίες κατά τις οποίες εξετάσαμε τις δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας στον τουριστικό τομέα. Ελπίζω δε, σύντομα να υπογράψουμε και πρωτόκολλο συνεργασίας κατά την επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Επιθυμούμε τη συνεργασία ειδικότερα στον τομέα της εκπαίδευσης προσωπικού, αφού εσείς έχετε την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Η συνεργασία μας αυτή θέλουμε να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, έτσι ώστε να εδραιωθεί η σταθερότητα και η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου”.

Να υπενθυμιστεί ότι πρώτος σταθμός του ταξιδιού του κ. Αβραμόπουλου ήταν το Ντουμπάι, όπου ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διεθνής τουριστική έκθεση Arabian Travel Market (ΑΤΜ), η μεγαλύτερη έκθεση τουριστικής βιομηχανίας στη Μέση Ανατολή και η πιο γνωστή στον Αραβικό κόσμο, στην οποία συμμετείχαν φέτος 98 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με ένα εντυπωσιακό περίπτερο του ελληνικού τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την επίσκεψη του στο Ντουμπάι:
“Η περιοχή των Εμιράτων είναι μια περιοχή, όπου αναδύονται πολλές δυνατότητες για την ελληνική επιχειρηματικότητα, για την ελληνική οικονομία. Ένας από τους τομείς, που είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για επενδύσεις στη χώρα μας, είναι ο τουριστικός.

Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με επιχειρηματικούς κύκλους, αλλά και με την ηγεσία των Εμιράτων και των χωρών του Κόλπου. Συντομότατα δε, η Ελλάδα ανοίγει γραφεία εκεί, με απώτερο στόχο να ενδυναμωθεί η τουριστική της πολιτική. Είναι γνωστό, ότι η περιοχή των Εμιράτων είναι κόμβος, μέσα από τον οποίο διέρχονται υπηρεσίες, κεφάλαια και βεβαίως πολίτες του κόσμου, που ταξιδεύουν και χρησιμοποιούν τον Κόλπο ως γέφυρα προς την Ευρώπη.

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα δυναμικά, με τις πρωτοβουλίες της, όχι μονάχα εκεί, αλλά παντού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λέω καμιά φορά, ότι ο τουρισμός, όπως και η οικονομία δεν έχουν πλέον μπροστά τους ως προκλητικό περιβάλλον την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Η παρουσία της χώρας μας γίνεται κατά τρόπο δυναμικό, αξιόπιστο και βέβαια, συμμετέχουμε σε όλα τα διεθνή γεγονότα, τα οποία συμβάλλουν με τη σειρά τους στη διαμόρφωση των νέων ρευμάτων στο χώρο του τουρισμού. Η Ελλάδα έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια στον τουριστικό τομέα. Η στρατηγικής σημασίας επιλογή της Κυβέρνησης να δώσει στον τουρισμό τη θέση που του αναλογεί και του αξίζει, όχι μονάχα για την οικονομία αλλά και γενικότερα για την αλλαγή προς το καλύτερο της χώρας μας, θα είναι επ΄ ωφελεία των ελλήνων πολιτών αλλά και των ταξιδιωτών, συνάμα δε και διαμορφώνοντας ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, για τους επιχειρηματίες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024