Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτον τομέα του τουρισμού στρέφεται η πλειονότητα των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα

Στον τομέα του τουρισμού στρέφεται η πλειονότητα των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από το εξωτερικό έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα, αφού όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια της προχτεσινής Συνέλευσης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, “το 80% των προσεγγίσεων, που γίνονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για επενδύσεις, έχουν να κάνουν με τον…

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από το εξωτερικό έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα, αφού όπως ανακοίνωσε<...>και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια της προχτεσινής Συνέλευσης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, “το 80% των προσεγγίσεων, που γίνονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για επενδύσεις, έχουν να κάνουν με τον τομέα του τουρισμού”.

Όπως μάλιστα, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, “το σημαντικότερο είναι να ξεμπλοκαριστούν επιτέλους μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, που εκκρεμούν πάνω από 15 χρόνια, λειτουργώντας εμμέσως ως αντικίνητρο για τους ξένους επενδυτές. Ενώ, πρόσθεσε ότι “χάρη στη νέα στρατηγική της κυβέρνησης, χτυπούν πάλι την πόρτα της Ελλάδας, με ανανεωμένο ενδιαφέρον, μεγάλες επιχειρήσεις που το είχαν πράξει και στο παρελθόν”.

“Η φιλική εικόνα της ελληνικής επενδυτικής αγοράς, που διαμορφώνεται στο εξωτερικό, καθιστά την κυβέρνηση πιο αισιόδοξη για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα” κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως “στο εσωτερικό, το γεγονός ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις στηρίζονται από τον αναπτυξιακό νόμο, προαναγγέλλει θετικό μέλλον, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτές θα λειτουργήσουν κάτω από όρους ανταγωνισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024