Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣκληρή απάντηση του νέου Δ.Σ. της ΕΞΑ σε όσους επικρίνουν τις νόμιμες διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα

Σκληρή απάντηση του νέου Δ.Σ. της ΕΞΑ σε όσους επικρίνουν τις νόμιμες διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα

Την έκπληξή του εξέφρασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής για τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από το εσωτερικό της ΕΞΑ σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του οργάνου…

Την έκπληξή του εξέφρασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής για τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από το εσωτερικό της ΕΞΑ<...> σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του οργάνου. Να υπενθυμίσουμε ότι πρώτη η συνεδρίαση του Δ.Σ. για συγκρότησή του σε σώμα είχε αναβληθεί και ο τέως πρόεδρος Σπύρος Διβάνης είχε δηλώσει την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα, το νέο Δ.Σ. της ΕΞΑ με επιστολή που απηύθυνε στον Τύπο απάντησε στους εκφραστές των αντιρρήσεων τα εξής:

“Με έκπληξη λάβαμε γνώση των αιτιάσεων συναδέλφων συμβούλων του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, καθώς και των αντιρρήσεων επί της διαδικασίας συγκρότησης σε σώμα του οργάνου. Η ανωτέρω διαδικασία όπως ακολουθήθηκε, είναι η νόμιμη και σύμφωνη με το καταστατικό, οι δε αποφάσεις ελήφθησαν με την νόμιμη απαρτία και την προβλεπόμενη καταστατική πλειοψηφία ακολουθώντας τις συνήθεις διαδικασίες όπως αυτές εφαρμόζονται από της ιδρύσεως του οργάνου. Επιπλέον δε, η κλήση όλων των συμβούλων να συμμετάσχουν στη διαδικασία ήταν έγκαιρη και νομότυπη.

Εν προκειμένω, αν μερικοί συνάδελφοι έχουν μάθει να ζουν αγκιστρωμένοι σε κάποιες θέσεις και συνδικαλιστικά αξιώματα, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον οι θέσεις και τα αξιώματα διεκδικούνται και κερδίζονται μέσα από τις διαδικασίες. Τα δοτά αξιώματα καθώς και τα όποια κληροδοτούμενα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Η παραίτηση κάθε συναδέλφου είναι σίγουρα αναφαίρετο δικαίωμα του, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί νομικό τέχνασμα για την ανατροπή νομότυπων διαδικασιών. Σε τελική ανάλυση όλοι θα κριθούμε από τους συναδέλφους ξενοδόχους που μας εξέλεξαν και προσδοκούν από εμάς να τους εκπροσωπήσουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και προπαντός ανιδιοτέλεια. Η συνέχιση αυτής της απαξιωτικής για το όργανο συμπεριφοράς μιας μειοψηφικής μερίδας συναδέλφων, θα έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την τρώση του κύρους του οργάνου.

Το νέο Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε ιεράρχηση των στόχων του και δρομολόγηση ενεργειών προς την κατεύθυνση της προετοιμασία της Αττικής ξενοδοχίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. θα γνωστοποιηθούν όλα τα θεσμικά αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία, θα επιδιωχθεί συνεργασία με την Δημοτική Αρχή της Αθήνας, καθώς επίσης και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Περιφέρειας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα, θα ενταθούν οι προσπάθειες για την αξιοποίηση των κινήτρων εκσυγχρονισμού των ξενοδοχείων της Αττικής και ιδιαίτερα των χαμηλών κατηγοριών.

Το νέο Δ.Σ. θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα της θέσεις του αναλυτικά και εξειδικευμένα ανά φορέα, καθώς επίσης και τις πρόσφατες εξελίξεις στον τουριστικό χώρο.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024