Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτρατηγική δεκαετίας για τον ελληνικό τουρισμό θα χαράξει το υπουργείο Ανάπτυξης

Στρατηγική δεκαετίας για τον ελληνικό τουρισμό θα χαράξει το υπουργείο Ανάπτυξης

Στρατηγική δεκαετίας, για τον ελληνικό τουρισμό, θα χαράξει το υπουργείο Ανάπτυξης, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. […]

Στρατηγική δεκαετίας, για τον ελληνικό τουρισμό, θα χαράξει το υπουργείο Ανάπτυξης, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική<...> βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2001.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι κεντρικό ρόλο στη στρατηγική αυτή, θα έχουν οι επενδύσεις, που θα πρέπει να καλύψουν και τον ανθρώπινο παράγοντα, μέσα από τη διαδικασία εκπαίδευσης-κατάρτισης και σύνδεσης με την απασχόληση, που όπως είπε αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες, όπως και η περιφερειακή ανάπτυξη, που αποτελεί ένα βασικό στόχο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, επεσήμανε ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ένα 'εργαλείο' ανάπτυξης με σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, σημειώνοντας ότι θαπρέπει να έχει σταθερή σύνθεση, να συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να έχει την υποστήριξη όλων των αρμόδιων παραγόντων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας εξάλλου στη συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου, του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Δημήτρη Γεωργαράκη και του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, υπογράμμισε την ανάγκη μιας 'επιθετικής' πολιτικής, με στόχο να προκύψει ένα θετικό ισοζύγιο, με κέρδη στην αναμενόμενη μεταστροφή των τουριστικών ροών από ανταγωνίστριες χώρες, που θεωρούνται λιγότερο ασφαλείς από τη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024