Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Λιάσκου με Μέλη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού

Συνάντηση Λιάσκου με Μέλη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού

Με τα Μέλη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που μετέχουν στην Επιτροπή για το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό, η οποία έχει συσταθεί στο πλαίσιο Υπουργικής Απόφασης, για την ανάπτυξη σχετικής θεματικής ενότητας στον τουρισμό, συναντήθηκε χτες…

Με τα Μέλη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που μετέχουν στην Επιτροπή για το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό,<...>η οποία έχει συσταθεί στο πλαίσιο Υπουργικής Απόφασης, για την ανάπτυξη σχετικής θεματικής ενότητας στον τουρισμό, συναντήθηκε χτες, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2005, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Η συνάντηση έγινε μετά την πρώτη Τακτική Συνεδρίαση των Μελών της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο κ. Λιάσκος ενημερώθηκε από τον επικεφαλή της αντιπροσωπείας Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο για τα αποτελέσματα των εργασιών, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της συμμετοχής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Αλέξιος, τον Νοέμβριο στη Ρωσική Πρωτεύουσα.

Ακόμα, συζητήθηκε η οριοθέτηση του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού τουρισμού ως πεδίου θεματικής ενότητας για τον τουρισμό και οι δυνατότητες για την ανάπτυξή του, με στόχο η χώρα μας να εξελιχθεί σε πόλο έλξης τουριστών, που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη μορφή.

Στην επιτροπή, η οποία θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετέχουν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, υπηρεσιακοί παράγοντες, και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Έργο της επιτροπής είναι η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης του συνόλου των διαθέσιμων στοιχείων που αφορούν στο θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό. Η επιτροπή, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 1291/Β/14.9.2005), θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 31 Μαρτίου 2006.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024