Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη για αξιοποίηση της πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

Σύσκεψη για αξιοποίηση της πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

Χθες συναντήθηκε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με τη Δημοτική Ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη με […]

Χθες συναντήθηκε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με τη Δημοτική Ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο<…> και πρώην Βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη με θέμα την προοπτική ορθής αξιοποίησης του ευρύτερου παράλιου χώρου της πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, με σεβασμό στον αιγιαλό και στην παράδοση της περιοχής σε σχέση με τον προσφυγικό ελληνισμό.

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στο πλάνο και τις προθέσεις της εταιρίας του δημοσίου Ε.Τ.Α. (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς.

Από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε «την ανάγκη η όποια επιλογή για το καμάρι και τη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, που είναι η Αρετσού, να τύχει της επεξεργασίας και της έγκρισης της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, με απόλυτη διαφάνεια, μακριά από σκοπιμότητες και ‘λύσεις’ λίγο πριν τις εκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταμάτης αμφισβήτησε το καθεστώς κυριότητας των Ελληνικών Τουριστικών ακινήτων σε μεγάλα τμήματα της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς, που φαίνεται ότι ανήκουν στον ΕΟΤ, ζήτησε ανεξαρτήτως κυριότητας η παραλιακή ζώνη να παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμαριάς, για να διαφυλαχθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της περιοχής και να προστατευθεί η φυσική της ομορφιά και πρότεινε η συνολική και ολοκληρωμένη αξιοποίηση της περιοχής να ενταχθεί από την κυβέρνηση στα Μεγάλα Έργα της Θεσσαλονίκης, αφού η περιοχή αποτελεί πνεύμονα αναψυχής και ψυχαγωγίας υπερτοπικής σημασίας.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε πως οι συσκέψεις για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων θα συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συμφωνίας και συναίνεσης στην τελική επιλογή του προγραμματικού πλάνου αξιοποίησης της Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024