Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντονη η δραστηριότητα του HATTA στην 19η Philoxenia

Έντονη η δραστηριότητα του HATTA στην 19η Philoxenia

Η συμμετοχή με περίπτερο 64 τετραγωνικών μέτρων, η διοργάνωση στρογγυλού τραπεζιού της BAFTAA, η καθιερωμένη βράβευση των καλύτερων μπροσούρων του 2003 και η επίσημη παρουσίαση του ACVB (Athens-Attica Conventions, Exhibitions […]

Η συμμετοχή με περίπτερο 64 τετραγωνικών μέτρων, η διοργάνωση στρογγυλού τραπεζιού της BAFTAA, η καθιερωμένη βράβευση<...> των καλύτερων μπροσούρων του 2003 και η επίσημη παρουσίαση του ACVB (Athens-Attica Conventions, Exhibitions & Visitors Bureau) σε συνεργασία με τους άλλους φορείς που συμμετέχουν σε αυτό απετέλεσαν τον κορμό του προγράμματος παρουσίας του HATTA στη φετινή Philoxenia.

Στο στρογγυλό τραπέζι της BAFTAA (Balkan Federation of Tourist Agencies Association) “Βαλκανική Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων” παρουσιάστηκαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες της τουριστικής συνεργασίας των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου. Η Ομοσπονδία, με έδρα την Αθήνα, καλύπτει τις χώρες της Βαλκανικής (Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σερβία Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Τουρκία). Η Ομοσπονδία είναι κοινωφελής οργανισμός διεθνούς χαρακτήρα και νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού της εδαφικής περιοχής που καλύπτουν οι χώρες της Βαλκανικής, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών, η προβολή του σημαντικότατου πολιτισμού, της πολιτιστικής παράδοσης και της ιστορίας των λαών, του φυσικού κάλους, της τουριστικής υποδομής της γεωγραφικής αυτής περιοχής προς το εξωτερικό και η προσέλκυση επισκεπτών από όλες τις χώρες του κόσμου προς τις χώρες αυτές.
Επίσης, στους στόχους της περιλαμβάνεται η δημιουργία και προώθηση σε τρίτες χώρες κοινών τουριστικών προσφορών (οργανωμένες κρουαζιέρες με προορισμούς σε περισσότερες από μια συμμετέχουσες χώρες, κοινές εκδρομές ειδικού πολιτιστικού ή θρησκευτικού ενδιαφέροντος, σύσταση κοινών τουριστικών επιχειρήσεων για την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων, κλπ),

Ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές τουριστικής συνεργασίας καθώς και στη συνεργασία των υπουργών Τουρισμού των χώρων αυτών που ξεκίνησε πρόσφατα με Ελληνική πρωτοβουλία κατά την διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Επίσης, τόνισε, ότι το βασικό θέμα που αφορά στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης των χώρων σχετίζεται με τις μεταφορές και θα πρέπει να εξεταστεί και με βάση τις δυνατότητες που παρέχονται από την Ε.Ε. για δημιουργία σχετικών έργων υποδομής.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και της BAFTAA Γιάννης Ευαγγέλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, επ΄ ευκαιρίας και της παρουσίας του προέδρου των τουριστικών γραφείων της Ιορδανίας, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αναζήτηση ευκαιριών τουριστικής συνεργασίας και με όλες τις χώρες της Ν.Α Μεσογείου καθώς και ότι ήδη υπάρχουν τέτοια επιτυχημένα δείγματα συνεργασιών με κοινά τουριστικά πακέτα.
Ακόμα, υπογράμμισε τις δυνατότητες για από κοινού άνοιγμα σε νέες αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ, της Ασίας κ.λπ.
Την έναρξη της συνάντησης κήρυξε ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γ. Πατέλλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον κ. Δημήτρη Κιούκα, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Le Palace, πρόταση για καλλιτεχνικό γεγονός με τίτλο “The sound of Balkans”, στο οποίο θα συμμετέχουν καλλιτέχνες βαλκανικών χωρών και το οποίο θα παρουσιαστεί αρχικά στην Αθήνα, στην Κωνσταντινούπολη, στο Βελιγράδι. Ήδη γίνονται συζητήσεις για να παρουσιαστεί και την Σόφια, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις για την παρουσίαση του στα Τίρανα και στο Βουκουρέστι.

Ο ΗΑΤΤΑ, συνεχίζοντας την παράδοση χρόνων, βράβευσε και φέτος στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης τα καλύτερα διαφημιστικά έντυπα των τουριστικών γραφείων μελών του καθώς και επιχειρήσεων που είναι συνεργαζόμενα μέλη του Συνδέσμου. Τα κριτήρια επιλογής βάσει των οποίων η επιτροπή επέλεξε όσους βραβεύτηκαν αφορούσαν α) στην εμφάνιση του έντύπου, β) στο layout, γ) στην πληρότητα του υλικού, δ) στην ευχρηστία και ε) στην ποιότητα των εντύπων. Απενεμήθηkαν τρία βραβεία και μία τιμητική διάκριση. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν
1ο βραβείο Club Mediterranee
2o βραβείο Heronia Travel
3o βραβείο Balakakis

Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Exelixis Ταξιδιωτικοί Σύμβουλοι.

Την βράβευση πλαισίωσε και η προβολή ντοκιμαντέρ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο τιμήθηκε με το 2ο Διεθνές Βραβείο Τουριστικού Ντοκιμαντέρ.

Τέλος, σε ειδική παρουσίαση για το Athens CVB ο πρόεδρος του και πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γ. Ευαγγέλου, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της ΕΞΑ Γ. Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ Τ. Κούμανης αναφέρθηκαν στους στόχους του ACVB που αφορούν στην προώθηση και προβολή του Συνεδριακού και Εκθεσιακού τουρισμού στην Αθήνα καθώς και στο ειδικό γραφείο που θα δημιουργηθεί για την ενημέρωση, όσων επιθυμούν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σχετικά με την διαθεσιμότητα κλινών σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λ.π.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024