Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜε επιτυχία και αύξηση των επισκεπτών έκλεισε η 19η Philoxenia

Με επιτυχία και αύξηση των επισκεπτών έκλεισε η 19η Philoxenia

Με αυξημένο αριθμό επισκεπτών, κατά 10% περίπου, σε σχέση με πέρυσι, επισφραγίσθηκε η επιτυχία της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2003, που πραγματοποίησε η Helexpo, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Με αυξημένο αριθμό επισκεπτών, κατά 10% περίπου, σε σχέση με πέρυσι, επισφραγίσθηκε η επιτυχία της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2003, που<...> πραγματοποίησε η Helexpo, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Η 19η Philoxenia, παρά τη διεθνή κρίση στον τομέα του τουρισμού, καταγράφεται στην ιστορία του θεσμού ως ακόμη μία επιτυχής διοργάνωση, η οποία, μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, συνέβαλε, για μια ακόμη φορά, στη στήριξη, ανάπτυξη και προώθηση της εθνικής τουριστικής πολιτικής, στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και στην επίτευξη συνεργασιών, ενώ έδωσε απαντήσεις στις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού.

Οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης, ανήλθαν σε 15.020 έναντι 13.671 πέρυσι, ενώ ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών, διατηρώντας τα περσινά επίπεδα, ξεπέρασε τους 2.500. Οι Έλληνες εμπορικοί επισκέπτες προέρχονταν από όλη την Ελλάδα, ενώ, οι ξένοι από 24 χώρες και συγκεκριμένα, από την Αλβανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιορδανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Καμερούν, την Κίνα, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία – Μαυροβούνιο, τη Συρία, την Τουρκία, την Τσεχία και τη FYROM.

Τη 19η Philoxenia, της οποίας τιμώμενη χώρα ήταν η Ρωσία, εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Aκης Τσοχατζόπουλος, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου και του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Δημήτρη Γεωργαράκη, ξένων υπουργών, εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γενικών γραμματέων, βουλευτών, εκπροσώπων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξένων κρατών, προξενικών αρχών και εκθετών.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων αναφέρθηκε στην πτώση της τουριστικής κίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας του ιού της άτυπης πνευμονίας και του πολέμου στο Ιράκ και επανέλαβε τον στόχο της χώρας μας για αύξηση 4% – 4,5% της τουριστικής κίνησης έως το 2010. Επίσης, τόνισε, πως τα μέτρα και οι δράσεις, που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του τουρισμού, αναμένεται να προσελκύσουν στη χώρα μας 20 εκατ. τουρίστες το 2008 και η αντίστοιχη δαπάνη να φτάσει τα 1000 ευρώ, ανά επισκέπτη. Σχετικά, είπε, σειρά εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας που πέτυχαν ή διεκδικούν οι ελληνικές πόλεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, η διοργάνωση της Expo 2008 από τη Θεσσαλονίκη και η υποψηφιότητα της Πάτρας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2006, αποτελούν σταθμούς στην επιτυχία του εγχειρήματος. Ακόμη, προωθούνται δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, προκειμένου να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Ο πρόεδρος της Helexpo κ. Βασίλειος Κουρτέσης στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων της 19ης Philoxenia αναφέρθηκε στην επιτυχία, παρά την κρίση, της διοργάνωσης, τονίζοντας σχετικά, ότι η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού είναι μια μεγάλη έκθεση, που συμβάλλει στις επιχειρηματικές συνεργασίες και δίνει απαντήσεις στις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού. Η Ελλάδα, είπε, οφείλει να αντιμετωπίσει την τουριστική ανάπτυξη ως παράμετρο της βιώσιμης ανάπτυξης, ενσωματώνοντας όλες τις νέες μορφές τουρισμού σε ένα συνολικό σχεδιασμό, που θα στοχεύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχετικά, τόνισε, προϋπόθεση αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η άμβλυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη υποστηρικτικών υποδομών, που θα ευνοήσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς, και η ενίσχυση της προσπάθειας για την προσέλκυση τουριστών από χώρες που έως τώρα δεν έχουμε προσεγγίσει.

Στο πλαίσιο της Philoxenia, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Aκης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου στο Σ.Κ. «Ι. Βελλίδης», ανέπτυξε την τουριστική πολιτική της χώρας και εγκαινίασε την έκθεση ζωγραφικής σύγχρονων Ρώσων Καλλιτεχνών με θέμα τοπία και περιοχές της Ελλάδας και την έκθεση με θέμα «100 χρόνια Ρωσία», η οποία περιλάμβανε μέρος φωτογραφιών που παραχωρήθηκαν από το Ριζάρειο Ίδρυμα και το Ίδρυμα Νιάρχου. Σημειώνεται, ότι, οι δύο εκθέσεις διοργανώθηκαν από τον ΕΟΤ, με την ευκαιρία της συμμετοχής της Ρωσίας, ως τιμώμενης χώρας, στη 19η Philoxenia. Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε δεξίωση με ελληνική μουσική, προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων και των εκθετών.

Τη 19η Philoxenia, επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής, το βουλευτή Θεσσαλονίκης και Συντονιστή ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος κ. Γιώργο Σαλαγκούδη, το βουλευτή Ευβοίας, υπεύθυνου του τομέα Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο, το βουλευτή Δωδεκανήσου και πρόεδρο επιτροπής τουριστικού συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γιώργο Παυλίδη και τη βουλευτή Πέλλας κ. Παρθένα Φουντουκίδου.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της Helexpo Α.Ε. κ. Δημήτρης Κοσκοσίδης και ο γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Κοσκοσίδης, ενημέρωσε για τα μεγέθη και την πορεία της φετινής διοργάνωσης, την οποία και χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχή, δεδομένου του αρνητικού διεθνούς κλίματος, στον τομέα του τουρισμού. Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε τους χώρους της Philoxenia, ενώ στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου, ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος, για τον τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024