Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑύξηση της επισκεψιμότητας και διπλάσιος αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών στη Philoxenia φέτος
Εκθέσεις

Αύξηση της επισκεψιμότητας και διπλάσιος αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών στη Philoxenia φέτος

Οι εκθέσεις Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North στο Θεσσαλονίικη ολοκληρώθηκαν με αυξημένη επισκεψιμότητα (25.209 επισκέπτες) και έντονο ενδιαφέρον. Η Philoxenia υποδέχθηκε διπλάσιο αριθμό ξένων επισκεπτών, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3.000 ραντεβού. Η Βουλγαρία ήταν τιμώμενη χώρα, παρουσιάζοντας τους τουριστικούς της προορισμούς.

Με αυξημένη επισκεψιμότητα έναντι της περσινής χρονιάς ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North, που από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου έδωσαν δυναμικό παλμό στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συνολικά οι επισκέπτες ανήλθαν σε 25.209, αριθμός που υπογραμμίζει τη βαρύτητα των τριών εκθέσεων στον τουρισμό (Philoxenia), τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, την εστίαση και καφεστίαση (Hotelia), αλλά και το real estate (Real Estate Expo North). Μάλιστα, η Philoxenia στη φετινή της διοργάνωση υποδέχθηκε διπλάσιο αριθμό ξένων εμπορικών επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι, αποδεικνύοντας πως αποτελεί διαχρονικό ραντεβού για την εγχώρια και ξένη τουριστική αγορά της ευρύτερης περιοχής.

Το περίπτερο της Βουλγαρίας

Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι εκθέτες δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και εξέφρασαν τη βούλησή τους για συμμετοχή και την επόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 3.000 ποιοτικά ραντεβού των hosted buyers με τους εκθέτες της Philoxenia και της Hotelia. Στη Philoxenia Τιμώμενη Χώρα ήταν η Βουλγαρία -που εκπροσωπήθηκε θεσμικά από την υπουργό Τουρισμού, κ. Zaritsa Dinkova– η οποία παρουσίασε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς της προορισμούς.

Διευρυμένο το πρόγραμμα των φετινών παράλληλων εκδηλώσεων των Philoxenia-Hotelia

Εβδομήντα παράλληλες εκδηλώσεις εκπαίδευσαν και ενημέρωσαν τους επισκέπτες της Philoxenia και κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού και των εμπορικών επισκεπτών. Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν ομιλητές και συμμετέχοντες στο Philoxenia Forum 2023 που είχε θέμα «Αναζητώντας την ισορροπία: κυκλική οικονομία-υπερτουρισμός-κλιματική αλλαγή». Οι 30 εγνωσμένου κύρους ομιλητές παρουσίασαν τις προκλήσεις του υπερτουρισμού και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο τουριστικό προϊόν. Το Forum διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing & Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχώρισε το μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, το οποίο οργάνωσαν το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Γορτυνίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Πλούσια σε εκδηλώσεις ήταν και η Hotelia, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκαν οι θεματικές ενότητες All About Gastronomy και All About Café. Οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας All About Gastronomy με τίτλο «Local Greek Tastes» ήταν φέτος αφιερωμένες στην ανάδειξη της τοπικότητας κάθε περιοχής και στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας μέσα από τη γαστρονομία. Στην ειδικά διαμορφωμένη dining area στο Περίπτερο 9 πραγματοποιήθηκαν 8 masterclasses, στα οποία οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά εδέσματα που προετοίμασε ο Chef Γιώργος Ψύλλος με την ομάδα του, αξιοποιώντας τα προϊόντα των 17 παραγωγών που συμμετείχαν στο event.

Επιτυχημένη αποδείχθηκε και η θεματική ενότητα All About Café, που διοργανώθηκε με την επιμέλεια του Βαλάντη Λαμπριανίδη, WCE Certified Judge & Coffee Business Consultant της εταιρείας Valenio. Οι εκθέτες ανέφεραν πως είχαν ουσιαστική επισκεψιμότητα και έκαναν επαφές με επαγγελματίες του χώρου, ενώ αντάλλαξαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του καφέ στις μέρες μας. Οι επισκέπτες από την άλλη πλευρά έμειναν πολύ ευχαριστημένοι, καθώς δοκίμασαν διαφορετικές ποικιλίες καφέ και παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Εν τω μεταξύ με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός LATTE ART THROWDOWN 2023. Την πρώτη και δεύτερη θέση κατέκτησαν ο Νίκος Αδαμάκος και ο Θανάσης Μπασδάνης αντίστοιχα.

431 εκθέτες σε Philoxenia-Hotelia με διεθνή χαρακτήρα

Οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia συγκέντρωσαν συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας. Ειδικότερα, στη Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών ήταν 211 και οι έμμεσες 90 (συνολικά 301 εκθέτες), αυξημένες κατά 30% έναντι της περσινής διοργάνωσης. Οι δε χώρες προέλευσης των εκθετών στη Philoxenia ήταν 17: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία –που είναι και η Τιμώμενη Χώρα- Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία, Πολωνία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ιράν, Γεωργία, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, Φιλιππίνες και Κόσοβο.

Οι εθνικές συμμετοχές της Philoxenia ήταν της Τιμώμενης Χώρας, Βουλγαρίας (με απευθείας συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και επικεφαλής της αποστολής την Υπουργό Τουρισμού, κα Zaritsa Dinkova και με συμμετοχές από τη Βάρνα, Μπάνσκο, Σόφια και Βέλικο Τάρνοβο), της Κύπρου, της Γεωργίας, της Σερβίας (με συμμετοχές από Βελιγράδι, Σοκομπάνια και Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας), της Τουρκίας (συμμετοχή από τον Δήμο και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης) και της Αλβανίας (συμμετοχή της περιοχής Kοrce).

Στη Hotelia οι εκθέτες ανήλθαν σε 130, με άμεση ξένη συμμετοχή από την Τουρκία και έμμεσες από 17 χώρες, ενώ ο αριθμός τους ήταν αυξημένος κατά 22% σε σχέση με πέρυσι.

Μεταξύ των εκθετών των Philoxenia και Hotelia περιλαμβάνονταν το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (υπό την αιγίδα του οποίου διοργανώθηκαν οι δύο εκθέσεις), τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονταν στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, HAPCO (υπό την αιγίδα των οποίων βρισκόταν η έκθεση).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024