Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟ Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρών, με παράλληλες ενέργειες, στη φετινή Philoxenia
Εκθέσεις

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρών, με παράλληλες ενέργειες, στη φετινή Philoxenia

  • Philoxenia

Τα στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης  πρόβαλαν στοχευμένα τη Θεσσαλονίκη στους Hosted Βuyers με προγραμματισμένα B2B ραντεβού, καθώς επίσης, οργάνωσαν  ξενάγηση στην πόλη εκτός του εκθεσιακού προγράμματος σε συνεργασία με την διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO. 

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2023, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πιο σημαντικό τουριστικό γεγονός συμμετείχαν επιχειρήσεις από όλο το τουριστικό φάσμα, ελληνικοί και διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες, κλαδικοί φορείς και μέσα, αλλά και εκλεκτοί προσκεκλημένοι αγοραστές από χώρες – στόχους για τον κλάδο. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης εμπλούτισε την παρουσία του με παράλληλες ενέργειες:

Παρουσίαση Λευκώματος «Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: Μωσαϊκό Πολιτισμών.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, παρουσίασε το λεύκωμα “Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: Μωσαϊκό Πολιτισμών”. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και μίλησε για την Θεσσαλονίκη η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Ευθυμίου.

Τιμητική βράβευση από τη fedHATTA

Κατά τη διάρκεια της Philoxenia και στο πλαίσιο των βραβεύσεων σημαντικών για τον τουρισμό δράσεων και προσωπικοτήτων από την fedHATTA,   o Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση για το έργο του.

Philoxenia Forum 2023

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης  συνδιοργάνωσε το Philoxenia Forum 2023 υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing & Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και με Χορηγό τη Fraport Greece. Το forum ανέδειξε τον  ρόλο της κυκλικής οικονομίας στην προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Η κα Πατουλίδου συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι  με θέμα “Οι προκλήσεις της κυκλικής οικονομίας, του υπερτουρισμού και της κλιματικής αλλαγής”, με συντονιστή τον δρ. Ευάγγελο Χρήστου και με ομιλητή τον κορυφαίο σε διεθνές επίπεδο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Bournemouth της Αγγλίας, κ. Δημήτριο Μπούχαλη. Η κα Πατουλίδου τόνισε πως “η Θεσσαλονίκη έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως μπορεί να διαχειριστεί τον τουρισμό προς όφελος της οικονομίας, του επιχειρείν και κυρίως των κατοίκων της”.

Παρουσίαση της Έξυπνης Τουριστικής Κάρτας της Θεσσαλονίκης»

Τέλος, o Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το εταιρικό σχήμα του έργου Thessaloniki Tourism Blockchain παρουσίασαν την “Έξυπνη Τουριστική Κάρτα της Θεσσαλονίκης“.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος του ΟΤΘ, “μέσα από την εφαρμογή θέλουμε να μετατρέψουμε τον δυνητικό ψηφιακό τουρίστα σε φυσικό δίνοντας του μάλιστα την ευκαιρία να δημιουργήσει μια δυναμική τουριστική κάρτα (Thessaloniki pass) δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να φτιάξει τη δική του διαδρομή περιήγησης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024