Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘετική η διεθνής αγορά για διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα
Συμμετοχή του HAPCO στη φετινή IMEX

Θετική η διεθνής αγορά για διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα

Έντονο ενδιαφέρον για ενημέρωση περί της επικρατούσας κατάστασης στην Ελλάδα, έπειτα από την ανακοίνωση των δυσμενών οικονομικών μέτρων της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα αρχές Μαΐου […]

Έντονο ενδιαφέρον για ενημέρωση περί της επικρατούσας κατάστασης στην Ελλάδα, έπειτα από την ανακοίνωση<...> των δυσμενών οικονομικών μέτρων της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα αρχές Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας, εκδήλωσαν εκπρόσωποι της διεθνούς συνεδριακής αγοράς, που συμμετείχαν στην έκθεση IMEX της Φρανκφούρτης (25-27 Μαΐου 2010).

Τόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού / ΕΟΤ, όσο και του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού από όλο τον κόσμο και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια αναστροφής της αρνητικής εικόνας για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρα μας παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός τόσο για ταξίδια αναψυχής, όσο και επαγγελματικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού / ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον HAPCO, ετοίμασαν και παρουσίασαν στην έκθεση IMEX το νέο έντυπο του ΕΟΤ για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό, το οποίο περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τις συνεδριακές δυνατότητες της Ελλάδας και έτυχε θερμής αποδοχής από τους επισκέπτες της έκθεσης. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κατά τη διάρκεια της IMEX, εκπρόσωποι του ΕΟΤ υποδέχονταν καθημερινά στο ελληνικό περίπτερο Hosted Buyers της έκθεσης, προκειμένου να τους παρουσιάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας έναντι ανταγωνιστών της για φιλοξενία διεθνών συνεδρίων.

Για την κατάσταση της ελληνικής συνεδριακής αγοράς, ο αντιπρόεδρος του HAPCO, κ. Παναγιώτης Ποδηματάς, είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο της έκθεσης να ενημερώσει σχετικά τόσο τον νέο υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Γιώργο Νικητιάδη, όσο και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Πουσσαίο. Βασικά θέματα συζήτησης αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, τόσο οι απαιτούμενες ενέργειες Πολιτείας και φορέων για την αποτελεσματικότερη προώθηση του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού, όσο και τα προβλήματα λειτουργίας της ελληνικής αγοράς συνεδρίων, έπειτα από την εγκύκλιο του ΕΟΦ.

Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX, ο HAPCO συμμετείχε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 και στη συνεδρίαση Δ.Σ. της European Federation of Associations of Professional Congress Organisers – EFAPCO, με ατζέντα θεμάτων που κάλυπτε τις τελευταίες εξελίξεις της συνεδριακής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην αντιπροσωπεία του HAPCO μετείχαν ο κ. Ποδηματάς και το μέλος Δ.Σ., κα Δέσποινα Αμαραντίδου, η γενική διευθύντρια, κα Λύντια Μαστρονικολή και η υπεύθυνη Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, κα Δώρα Σγάρτσου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024