Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤρόπους ανάδειξης της Αθήνας σε city-break προορισμό συζήτησε η ΕΞΑ με τον πρόεδρο του ΕΟΤ

Τρόπους ανάδειξης της Αθήνας σε city-break προορισμό συζήτησε η ΕΞΑ με τον πρόεδρο του ΕΟΤ

Συνάντηση πραγματοποίησε πρόσφατα το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – ΕΞΑ με το πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν διάφορα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής…

Συνάντηση πραγματοποίησε πρόσφατα το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – ΕΞΑ με το πρόεδρο του ΕΟΤ,<...> κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν διάφορα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, στην ατζέντα της ημέρας υπήρχαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Τουριστική Προβολή της Αττικής
    Η ΕΞΑ έχει υποβάλλει προτάσεις προς την ηγεσία του ΕΟΤ, προκειμένου να υλοποιηθούν ενέργειες και δράσεις, οι οποίες θα βοηθούσαν ώστε να γίνει η περιοχή ελκυστικός προορισμός για city – breaks. Σ` αυτά τα πλαίσια, σε ένα πρώτο στάδιο οι αγορές – στόχος θα είναι της Γερμανίας, της Μεγ. Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Σε αυτές τις χώρες προτείνεται να αναληφθούν συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες προβολής του city – break τουρισμού.
  2. Διεύρυνση ωραρίου Μουσείων
    Μετά από πρωτοβουλίες της ΕΞΑ (εμπεριστατωμένη έρευνα στα κύρια ευρωπαϊκά μουσεία) προτάθηκε στον ΕΟΤ η διεύρυνση του ωραρίου των Μουσείων, ώστε να διευκολυνθεί η όλη προσπάθεια, που γίνεται για την στήριξη του τουρισμού city – breaks. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον ΕΟΤ, του οποίου οι ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να επιτευχθεί η διεύρυνση του ωραρίου των Μουσείων της περιοχής, προσθέτοντας μια ακόμη βάρδια εργασίας έως τις 22:00 μ.μ..
  3. Έκδοση CD-ROM
    Από την ΕΞΑ προτάθηκε στον ΕΟΤ η έκδοση ενός ειδικού CD-ROM, κατά το πρότυπο της Βιέννης, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής. Το περιεχόμενο του CD-ROM θα περιέχει ειδικό κείμενο το οποίο θα καλωσορίζει τους πελάτες – τουρίστες με την έλευσή τους στο ξενοδοχείο και θα τους εύχεται μια ευχάριστη παραμονή. Παράλληλα θα τους δίνει πληροφορίες για την διευκόλυνση της επίσκεψής τους στην περιοχή. Ο ΕΟΤ αποδέχθηκε την πρόταση και θα εξετάσει την έκδοση των ανάλογων CD-ROMS.
  4. Παραχώρηση εγκεκριμένων πολιτιστικών και ιστορικών χώρων για συνεδριακές εκδηλώσεις
    Με αφορμή επιστολές και παράπονα ταξιδιωτικών οργανισμών και εταιριών, οι οποίοι εκφράζουν την δυσαρέσκεια και απογοήτευση τους, διότι ενώ διοργανώνουν σημαντικές εκδηλώσεις και συνέδρια στην χώρα μας, όσες φορές έχουν προσπαθήσει να εξασφαλίσουν την διάθεση κάποιου αναγνωρισμένου και κατά προτίμηση πολιτιστικού χώρου για κάποια σημαντική εκδήλωση τους (αρχαία θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.) αυτό ήταν αδύνατο λόγω της άρνησης συνεργασίας των φορέων. Επειδή η διάθεση κάποιων χώρων, αρχαιολογικών και ιστορικών, για την διεξαγωγή κάποιων εκδηλώσεων, ήπιας μορφής (συνέδριο, παρουσίαση κλπ), οι οποίες δεν προσβάλλουν τον συγκεκριμένο χώρο και παράλληλα εξασφαλίζουν ένα σημαντικό έσοδο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην βελτίωση και αναβάθμιση του, είναι πρακτική ευρύτατα διαδεδομένη σε όλες τις τουριστικές χώρες, η ΕΞΑ πρότεινε στην ηγεσία του ΕΟΤ την σύσταση ενός ειδικού γραφείου, στα πλαίσια του ΕΟΤ, διεκπεραίωσης της ανάλογης ζήτησης, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν είναι ευκαταφρόνητη. Η προβολή αυτών των εκδηλώσεων διεθνώς αποτελεί μια σημαντική έμμεση πολιτιστική προβολή της χώρας μας, την οποία δεν έχουμε δικαίωμα να απορρίπτουμε. Ο ΕΟΤ δεσμεύτηκε να εξετάσει την παραπάνω πρόταση.

Τέλος, στα πλαίσια της συζήτησης και προς ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος για τα city – breaks, ο EOT πρότεινε την έκδοση ειδικού εντύπου, όπου θα αναφέρονται οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και την εγκατάσταση γραφείου πληροφοριών σε κάθε ολυμπιακό χώρο, με σκοπό να δίνονται εμπεριστατωμένες πληροφορίες στους τουρίστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024