Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧωρίς υπηρεσίες εδάφους το αεροδρόμιο “Αριστοτέλης” της Καστοριάς

Χωρίς υπηρεσίες εδάφους το αεροδρόμιο “Αριστοτέλης” της Καστοριάς

Χωρίς υπηρεσίες εδάφους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί πτήσεις εξωτερικού, λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια, μετά και τη διεθνοποίηση του, το αεροδρόμιο `Αριστοτέλης` της Καστοριάς. Έτσι, το αεροδρόμιο, […]

Χωρίς υπηρεσίες εδάφους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί πτήσεις εξωτερικού, λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια,<...> μετά και τη διεθνοποίηση του, το αεροδρόμιο `Αριστοτέλης` της Καστοριάς.

Έτσι, το αεροδρόμιο, για το οποίο ο διεθνής οδηγός των αεροδρομίων επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες εδάφους, που παρέχει είναι `μη διαθέσιμες`, περιορίζει τη λειτουργία του στην εξυπηρέτηση της πτήσης από και προς την Αθήνα, που εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα.

Όπως, όμως επισημαίνει στην εφημερίδα `Αγγελιοφόρος`, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς, κ. Ναούμ Μαρκόπουλος, “το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού η εξυπηρέτηση διεθνών πτήσεων είναι σημαντική τόσο για τον κλάδο της γούνας, όσο και για την προσέλκυση τουριστών από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και ειδικά από τη Ρωσία”.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι βασικές υποδομές του αεροδρομίου έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ο διάδρομος των 2.800 μέρων, που εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο του 2002, μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλα αεροσκάφη τύπου Boeing 737-400, Airbus 320 και άλλα. Αυτό που λείπει από το αεροδρόμιο είναι οι υπηρεσίες εδάφους, το προσωπικό, οι δεξαμενές καυσίμων και ο πύργος ελέγχου. Ενώ, από την άλλη, όσον αφορά στον εξοπλισμό του πύργου, αυτός βρίσκεται προς το παρόν σε ισόγειο κτίριο και οι ελεγκτές αποκτούν οπτική επαφή με το αεροπλάνο στα τελευταία 800 μέτρα της προσγείωσης.

Τέλος, όπως αναφέρει και η εφημερίδα, κατά την τελευταία συνάντηση των φορέων του νομού με το διοικητή της ΥΠΑ, κ. Δημήτρη Σταμάτη, πριν από δέκα ημέρες ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης δεσμεύτηκε ότι “θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει ως διεθνές αεροδρόμιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024