Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα δανειακή στήριξη στην JAL από την ιαπωνική κυβέρνηση
Ώθηση της μετοχής της Japan Airlines κατά 30%

Νέα δανειακή στήριξη στην JAL από την ιαπωνική κυβέρνηση

Aλμα πάνω από 30% έκανε η μετοχή της προβληματικής Japan Airlines (JAL) μετά από την ανακοίνωση για δανειακή στήριξη στην εταιρεία από την ιαπωνική κυβέρνηση. Την περασμένη Κυριακή, η ιαπωνική […]

Aλμα πάνω από 30% έκανε η μετοχή της προβληματικής Japan Airlines (JAL) μετά από την ανακοίνωση για δανειακή στήριξη στην εταιρεία<...> από την ιαπωνική κυβέρνηση. Την περασμένη Κυριακή, η ιαπωνική κυβέρνηση συμφώνησε να διπλασιάσει τις δημόσιες πιστώσεις της προς την JAL στα 200 δισ. γιεν (2,2 δισ. δολ.). Περισσότερα από τα 100 δισ. γιεν έχουν ήδη ληφθεί και χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, η κίνηση της κυβέρνησης έπεται του έντονου προβληματισμού της περασμένης εβδομάδας ότι ο εθνικός αερομεταφορέας ήταν μιαν ανάσα από την είσοδό του σε καθεστώς προστασίας από πτώχευση.

Παρά τη θετική εξέλιξη και την άνοδο της μετοχής της JAL, οι αναλυτές του κλάδου αναφέρουν ότι παραμένουν οι προβληματισμοί για το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρείας. Η JAL αντιμετωπίζει χρέη 1,5 τρισ. γιεν, και αναμένεται να προβεί σε ριζική αναδιάρθρωση για την επιβίωσή της. Ήδη, η εταιρεία έχει διασωθεί 4 φόρες με δημόσια κονδύλια από το 2001.

Όπως αναφέρει το AFP, εν τω μεταξύ, η εταιρεία εξασφάλισε τη στήριξη των εργαζομένων της, όσον αφορά την περικοπή των συνταξιοδοτικών τους απολαβών. Από τους 16.000 εργαζόμενους, στις εταιρικές συνταξιοδοτικές περικοπές συμφώνησαν οι 10.700, αρκετά πάνω από το ποσοστό του 66% που απαιτείται σύμφωνα με τον νόμο για τη συγκεκριμένη κίνηση. Οι τεράστιες συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις της JAL θεωρούνται ένας από τους κύριους λόγους για τα οικονομικά της προβλήματα, που επιδεινώθηκαν σημαντικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024